Tarih: 19.09.2014 22:14

Hizmetli Çavuşların Gözü İş Kur`da

Facebook Twitter Linked-in

Devlet kurumlarında hizmetli kadrosunda görev yapan pek çok çalışanın gözü kulağı İŞ KUR’un göndereceği yeni elemanlarda. Onlara geçici de olsa gelir gelmez, bütün işleri devreden hizmetlilerin pek çoğu, adeta “hizmetli çavuşluğuna” terfi edip, yatışlarına bir yatış zamanı daha eklemeye devam ediyorlar.

 İŞ bulmak için kan ter içinde dolaşan yurdumuz insanı, işi bulur bulmaz kaytarmanın yolunu arama uğraşına ara vermeden devam ediyor. Devlette kadrolu çalışan pek çok hizmetli, çalışmamak için ayak diretirken, onları çalıştıramayan amirler ise ne yapacaklarını bilemiyorlar.

Özellikle okullarda görev yapan hizmetlilerin, yüzde 90 civarına iş yaptırılamadığı belirtilirken, son yıllarda İŞ KUR’un gönderdiği elemanları da maiyetlerine alan hizmetlilerin, deyim yerinde ise “hizmetli çavuşluğuna” terfi ederek akşam beşe kadar gölge yerlerde sukun eyledikleri vurgulanıyor.

İŞ KUR’dan gelen görevlilere iş tarif eden ve kendileri işe elini vurmayan pek çok hizmetli, fazla çalışanları da “fazla çalışmayın siz gidince bizden de aynı performansı isterler” diye ikaz ediyorlar.

Ellerinde pas pas ile sağı solu çiçek gibi yapan İŞ KUR elemanları asgari ücret alırken, kadrolu hizmetlilerin ise bunun üç katını aldıkları biliniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —