Tarih: 12.07.2015 00:25

"HOBBİT EVLERİ" nin Felsefesini Biliyor musun?

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Belediyesinin kendi sinemamız diye çırpınıp duran Yücel ÇAKMAKLI ve kendi mimari tarzımız diye bir ömür uğraşan Turgut CANSEVER´in felsefi ufkundan haberinin olup olmadığı merak ediliyor.

Belediye Başkanı Sami AYDIN ile sunulan projenin baş sorumlusu olan Muaz UZUN´un iştahla anlatıp kamuoyuna sundukları projesinin temel felsefesinden aslında haberlerinin olmadığı sanılıyor.Küresel güç simsarlarının bilinçaltını şekillendirme operasyonu olan "YÜZÜKLERİN EFENDİSİ"nden bir kesitin neden örnek alındığı bilinmiyor.

Batı medeniyetinin, Doğu ile amansız mücadelesi asırlardır devam ede gelsin, bu medeniyetin, küresel güç simsarları ve reklam yolu ile Doğu´nun temel düşüncesini berhava etme girişimi devam ediyor.

Konu ile ilgili pek çok analiz yapılıyor. Özellikle ?Yüzüklerin efendisi? filmine işaret eden aydınlar, bu filmin felsefi temellerinin iyi irdelenmesi gerektiği dile getiriliyor. ?"İblis´in Kadim Planı"na hizmette bir kilometre taşı olan "Yüzüklerin Efendisi" kitabı ve filmi, her yaştan birçok insanı etkilemiştir. Herkesin oturup filmden bir karakteri canlandırdığı oyun türü) ve bilgisayar oyunlarıyla gençler arasında bağımlılık oluşturmuştur.
İblis bu filmiyle, yandaşları olan şeytanların, Süleyman zamanında yaşadıkları zillet ve aşağılanmanın rövanşını almaya çalışmıştır.

"Küresel Güç Simsarları"nın "Dünya Hakimiyeti" hayallerinin yansımasıdır. Yani bu güçler, İblis´in altın tas içinde sunduğu "emperyal hakimiyet"in sarhoşluğu geçmeden, zehirlendiklerini ve dünya- ahiret azabını hak ettiklerini anlayacaklardır.

Yüzüklerin efendisi başta olmak üzere bu düşüncenin ürettiği subliminal mesajlarda ilginç analizlere kapı aralıyor.

?Subliminal mesajlar günümüzde ne amaçla ve nerede kullanılıyor?
Subliminal mesajlar günümüzde genel olarak insanlığın bir tüketim makinesi haline gelmesi için kullanılmaktadır. Örneğin Her şirket kendi malının satılması için reklamlarına aslında mallarının çok iyi olduğunun mesajını yerleştirir. Siz televizyonda bu malın reklamını izlediğinizde farketmesenizde bilinçaltınıza gönderilen mesaj sayesinde aslında o malın iyi olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz.?

Benzeri düşünceleri içinde barındıran "Hobbit" felsefesinin Belediye tarafından örnek alınması ise uygun bulunmuyor. Neden kendi medeniyet izlerimizin modernize edilerek ele alınmadığı sorgulanıyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Muaz UZUN´nun, neden kendi medeniyet temellerimizi esas alan bir proje üzerinde çalışıp özgün bir eser ortaya koymadığı sorgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —