Hobi Bahçeleri Hazır

Hobi Bahçeleri Hazır

C.Üniversitesi HOBİ Bahçeleri uygulamasına geçti. PSİKOLOJİ bilimine bu çalışmanın katkı sağlayacağı varsayılmakta.Toprakla insanın buluşmasının önü açılırken, yalınayak toprağa basıp vucüttaki elektiriği atma gibi de bilimsel bir deneyin de önünün açılac

 

C.Üniversitesi Ülkedeki üniversiteler arasında ilk sıralara girme yönünde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.Dağdaki DOMUZLARIN kampus alanına girmemesi için duvar tedbirini alan üniversite, aynı zamanda yaban hayatı ve bilimi birleştiren bir algıyı ilk defa benimsediği gözlemleniyor.

Üniversite Personelinin toprakla ünsiyetini dert edinen yönetimin, hobi bahçeleri uygulamasını hayata geçirerek önemli bir adım attı. Cüzi miktarda kiralanarak işletilecek toprağın, gelecekte ZİRAAT FAKÜLTESİ kurulmasının da önünü açacağı belirtilmekte.

Haziran ayı olmasına rağmen, havanın YAĞMUR´u MUŞTU´ladığı gözlemlenirken, b u ve benzeri icraatların şehir kamuoyu tarafından da dikkatle izlendiği gözlemlenmekte.

Yalınayak toprağa basan pek çok üniversite hocasının, vücutlarındaki elektriği atıp, bilimsel çalışmalarda da önemli yenilikleri kovalayacakları sanılmakta.

Ülkedeki üniversiteler arasında ilk sıralara girme yönünde önemli adımlar atma girişimi içinde olan devasa birlikteliğin, üniversite içinde bulunan küçük gölcükteki yaban hayatı üzerine de çalışmalar yapması bekleniyor. Göçmen Kuş sirkülasyonu ve sığırcıkların şehir doğa hayatındaki öneminin de biran önce incelenmesi bekleniyor.

C.ÜNİVERSİTESİ´nin şehir bağlamında da önemi çalışmalara kapı açması isteniyor.. Özellikle Rahmeti Rahmana kavuşmuş SİVAS büyüklerinin hayatlarını da tekraren sempozyumlarla gündeme alması istenen bir konu.Hatta her SİVAS büyüğünün, ayda bir hayatının anlatılarak şehrin hafızasına kazınması gerektiği görüşleri dillendiriliyor.

REKTÖR YARDIMCILARININ da halkla birlikte olup halka ?sade bir yaşamın? öneminden bahsetmelerinin en doğru olacağı belirtilmekte. Hatta ?mütevazı? yaşam hakkında el kitapları basılarak dağıtılmasının da faydalı olabileceği vurgulanmakta.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Hobi Bahçeleri Hazır