Tarih: 15.08.2014 07:30

Hülle Puanlar Hazır Top Milli Eğitimde

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta okul müdürlerinin görevlendirilmesine yönelik çalışmada sona gelindi. Temel amaç başarısız ve emekliliği gelmiş okul idarecilerini elemek olduğu bilinirken, Sivas’ta emekliliği hak etmiş pek çok okul müdürünün yeniden atanmak için, okul aile birliği, öğretmen, okul meclis üyelerinin oylarını anlaşmalı olarak yükselttikleri bilgileri gelmeye devam ediyor.

Başarısı olmadığı halde yüksek puan ile Milli Eğitim komisyonu önüne gelecek olan başarısız adayların, atanıp atanamayacağı merak ediliyor...

 Yeni eğitim öğretim dönemi başlamadan okullardaki kan değişimine gidileceği bilgisine ulaşıldı. 4 yılını tamamlayan okul idarecilerinin görev sürelerinin kanunen son bulması sonrasında, gözler yeniden görevlendirmelere çevrildi.

Sivas genelinde okul idarecilerinin puanlamasının bu hafta biteceği belirtildi.

Bu hafta içerisinde Okul Aile Birliği Başkanı, Mahalle Muhtarları, her okuldan kurul tarafından belirlenen 2 öğretmen ve okulun en genç ve en yaşlı öğretmeni ve atamalardan sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Okul Müdür adaylarına puan verecekler.

Başarısız ortaya hiçbir somut proje koyamayan özellikle emekliliği hak etmiş pek çok okul müdürünün, hiç olmazsa Milli Eğitim komisyonu önüne yüksek puanla gidelim düşüncesi ile okullarda verilen puanlara müdahale ettikleri bilgisine ulaşıldı.

Okul aile birliği ve diğer etkenlerin kullandıkları oylara “ahbap çavuş ilişkisi içerisinde” müdahale edip puanları yüksek tutma çalışmasına giren okul idarecilerinin, dışarıdan da bir çok ayarlamalara girerek yeniden atanma girişi içinde oldukları iddia ediliyor.

Sivas’ın eğitimde ortalarda hatta gerilerde olduğunu belirten uzman eğitimciler, mevcut okul idarecilerinin yüzde 80’nin değişmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Ortaya somut proje koyamayan, bilgi teknolojilerinden uzak, eğitimle alakalı bir tek kitap dahi okumayan eski kuşak okul idarecilerinin yeniden atanması durumunda eğitimde büyük kaos yaşanacağı dile getiriliyor.

Okullarda önceden ayarlı “hülle puanlar” karşısında Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sivas Valiliğinin çok dikkatli olması gerektiğini belirten Milli Eğitim kaynakları, “Milli Eğitim ve Valiliği yanıltma” oyununun Vali Alim BARUT, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI ve Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR tarafından bozulması gerektiğini belirtiyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —