Tarih: 12.11.2016 20:00

İdareci Görevlendirmesi Şaibeli mi?

Facebook Twitter Linked-in

 

SİVAS eğitimde önemli bir aşama kaydedemezken, bunun altında yatan en önemli nedenin 2014 yılı idareci görevlendirmeleri olduğu belirtiliyor. 2014 yılında yapılan idareci görevlendirmelerinde ise en etkin derneğin FETÖ derneği EĞİTİMCİLER DERNEĞİ olduğu herkesçe biliniyor.

Bazı yerel siyasiler ile irtibatlı olduğu iddia edilen derneğin, bu yerel siyasilere listeler vererek mülakata müdahil olduğu, hatta elenen pek çok ismi de yeniden listeye sokarak görev verdirdiği şehirde konuşuluyor.

15 Temmuz ihaneti için ta o zamandan hazırlık yapan derneğin, özellikle listeleri deldiği ve delemediği yerde de ?vasıfsız? insanların idareci olmasını sağladığı vurgulanıyor.

Bir başka iddia ise tam bir skandal. Birinci mülakatta elenen bazı isimleri yakın takibe alan derneğin, bu isimleri listeye sokma becerisi gösterdiği ve bunu da bazı yerel siyasiler eliyle yaptığı konuşuluyor.

EĞİTİMCİLER DERNEĞİ´nin saha araştırması yaparak ?Başörtüsü? düşmanı okul müdürlerini de tespit ettiği ve özellikle bu müdürlerin görevlendirilmesini gerçekleştirerek hükümeti zora sokmayı hedeflediği iddia ediliyor.

Hatta haber merkezimize gelen diğer bir haber ise çok şaşırtıcı. EĞİTİMCİLER DERNEĞİ´nin listelere sızamadığı yerde, vasıfsız insanların idareci olmasını sağlama yoluna gittiği ve bu vesileyle devlet okullarını başarısızlaştırarak, kendi yurt ve evlerini parlatma oyununa girdiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan PARALEL yapı ile çırpınarak mücadele ederken SİVAS´ta bunun görülmediği ve bunun aleyhinde girişimler olduğu biliniyor.

 

SİVAS POSTASI GAZETESİ, herkesin bildiği lakin konuşmaktan, sormaktan  korktuğu konuları kamuoyu adına soruyor;

--Devlet PARALEL YAPI ile mücadele ederken SİVAS´ta neden sessiz kalındı?

--EĞİTİMCİLER DERNEĞİ, başörtüsü düşmanı okul idarecilerinin atanmasını neden sağladı?

--Başörtüsü düşmanı okul idarecileri kendilerini nasıl gizlemekteler?

--Bayrak törenlerini ciddiye almayan okul idarecileri oldu mu?

--Eğitimciler Derneği, herhangi bir listeyi siyasilere dikte etti mi?

--Okul idarecisi görevlendirme mülakatının birincisinde elenenleri hangi güç ikinci mülakat ortamını hazırlayarak görevlendirmeyi gerçekleştirdi?

--Farklı sendikalara veya sendikasız olanların özel atanması için FETÖ mensupları neden kulis yaptılar?

-- 2014 yılı idareci görevlendirmelerinde FETÖ yapısı ile bağlantısı olanlar var mıdır?

--FETÖ yapısı ile mücadele eden idareciler rahat mücadele etmekte midir?Bunlara herhan bir engel çıkarılmakta mıdır?

--Okul idarecilerinin pek çoğu, PARALEL YAPI ile direk ilintisi bulunanlara hatta PARALEL YAPI reklamını yapan öğretmenlere performans notunu sözleşmişçesine çok yüksek vermişler midir?

--Devleti küçük düşürüp, devlet okullarını başarısız yapmak için, listeleri delemedikleri yerde, vasıfsız ve beceriksiz isimlerin görevlendirmesi için neden uğraştılar?

--Eğitimde verimliliği artırmayanlar bilindiği halde neden MİLLİ EĞİTİM bunlara izin vermekte?

--Performansı olmayan okul idarecilerine neden sessiz kalınmakta?

--Performansı olmayan okul müdürü ve müdür yardımcıları MİLLİ EĞİTİM tarafından korunmakta mıdır?

--Şimdiye kadar performansı olmayan okul idarecileri görevden el çektirilmiş midir?

--Okullar iyi yönetiliyor diye Vali Davut GÜL yanıltılmakta mıdır?

--SİVAS eğitim öğretimde iyi yerlerde değil iken bunun sorumlusu olan okul idarecilerine neden ses çıkarılmamakta?

--Bakanlığın ?performansı düşük okul idarecilerinin görevine son verilir? emri diğer illerde uygulanırken, SİVAS´ta neden uygulanmamaktadır?

-- 2014 yılında SİVAS´ta görevlendirilen okul müdürü ve müdür yardımcılarının yüzde doksanının genelde bir proje ortaya neden koymadıklarının irdeleniyor mu?

--2014 yılı görevlendirmelerinin geneline yakınının şehrin eğitimine bir katkı sunmamalarının Milli Eğitim tarafından araştırılıyor mu?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —