Tarih: 23.06.2022 08:30

İDDİALAR ARAŞTIRILMALI!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM HABER
Haber;ETEM GÖLBAŞI

SİVAS Milli Eğitim camiasında bu yaz itibariyle emeklilikte artış olacağı iddiaları geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Müfettişi Durhan ALIÇ'ın emekli olduğu haberleri gelirken, yine Eğitim Müfettişi Cavit TÜRKGİL'in de emekli olacağı bilgileri geliyor.

Durhan Alıç,Cavit Türkgil ve Osman Güler'in "somut veri olmadığı halde suç ortaya çıkarma girişimlerinin" ve yapılan yanlı soruşturmaların MAHKEMEYE intikal ettiği bilgileri gelirken,mahkemenin sonuçlanmak üzere olduğu ve sonucun SİVAS POSTASI tarafından  kamuoyuna ilan edileceği öğrenildi.

Suçun olmadığına dair somut veriler sunulduğu halde somut verileri dikkate almayıp, keyfiyete binayen suç isnat etme girişimleri hukukçularca da tepki çekiyor.

Eğitimciler, bu ve benzeri pek çok konunun bulunduğu ve bu tür konularda çok hassas olan Milli Eğitim Bakanı ÖZER'in BAKANLIK müfettişleri kanalıyla bu tür iddiaları araştırmasının en doğru olacağını dile getiriyorlar.

Somut veri ve suç unsuru oluşmadan suç ortaya çıkardıkları iddia edilen ve konuların da yargıya intikal ettiği öğrenilirken, iddialarda ismi geçen müfettişlerin ise iddialar araştırılıp sonuçlanana kadar dosya incelemelerinin sakıncalı olduğu yorumları yapılıyor.

Eğitimciler, haksızlığa uğrayan eğitimcilerin konuyu Vali Şimşek'e aktarmaları gerektiği ve Vali Şimşek'in hakkaniyet üzere inceleme yapacağını ifade ediyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —