Tarih: 25.02.2023 09:42

İhsan GENÇ SİVAS TİMES'te...

Facebook Twitter Linked-in

--İHSAN GENÇ YAZILARI İLE SİVAS TİMES'DE 

Merhaba Sivas Times okuyucuları. 

Koca dünyaya sığamadık, yaktılar yürek otağımızı, yıktılar ev, bаrk ocаğımızı. Yıkılıp, savrulan dünyada ömrümüzü tüketiyoruz işte, içimizden bir türlü uğurlayamadığımız bir hiç uğruna. 

Yaşam, bir yudum soluk için her vakit hüzün müdür bizim ülkemizde. Gülsün bir günde umudun tarlasında mutluluğun yüzü hepimize. Yıllardır değişmeden, samimiyetle, sıcakkanlılıkla, hayatın içinden yaşanmışlıkları ile size bir şeyler verip, sizden de bir şeyleri alıp uzaklara götürür. 

Gerçekçidir. Hüznün sesi, umudun tarlası, hayatın, hakikatin ta kendisidir. Acıların, çaresizliğin, kör zamanların çığlığı, ortak kedere borcu olanların mekânıdır. Okuyarak/beğenerek sende el verirsin hayatın içinden yaşanmışlıklara. 

Şımarıklıktan, abartıdan sıkılıp hayata dair bir şeyler bulmak istiyorsan aradığın adrestir İhsan Genç’in yazıları. İhsan Genç’in yazdıkları; acıdır, gurbettir, haykırıştır, özgürlüktür, aşktır, çocukluktur, dertler yağmurudur. 

İhsan Genç’in yazıları yüreğe dokunur. Bir yerlerden alıp başka diyarlara taşır insanı. Uzakları yakın eder. Hicranı, hasreti, sevdayı, gurbeti, çatısız kerpiç evlerin yaşanmışlığını görürsün, kendini bulur, duygularını, vicdanını hissedersin. 

Gönül yarasını kör bıçakla kazıyanların keşkelerine efkâr dizer, sitem eder. Seni uzaklara, pişmanlıklarına alır götürür… Yürek kuytularından günler, aylar, yıllar geçse de tekrar tekrar okur anılarını tazeler eskiye dair bir şeyler bulabilirsiniz. 

Ezcümle İhsan Genç’in yazdıklarını okurken gözlerin dolar, ne camiyi hayal edebilirsin ne de mihrabı görebilirsin. Kaderine resimler çizersin suya çizilen yazgınla ve canlanır gözlerinde mazi.. 

Kalın sağlıcakla

 İhsan Genç 

Şubat 2023




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —