İhsanoğlu Planı Yattı

İhsanoğlu Planı Yattı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini dikkatle takip eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde deyim yerindeyse şok yaşandı. Ekmeleddin İhsanoğlu’na kendini hazırlayan yönetimin özellikle İhsanoğlu’nun kazanması durumunda Mehmet BAKIR veya Faruk KOC

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini dikkatle takip eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde deyim yerindeyse şok yaşandı. Ekmeleddin İhsanoğlu’na kendini hazırlayan yönetimin özellikle İhsanoğlu’nun kazanması durumunda Mehmet BAKIR veya Faruk KOCACIK’ın rektörlüklerini kesinleştirecekleri belirtilirken, ERDOĞAN’ın seçimi kazanmasının mevcut yönetimin hesaplarını alt üst ettiği ifade ediliyor...

 Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde EDOĞAN şoku yaşanıyor. Ekmelettin İHSANOĞLU’nun Cumhurbaşkanlığını dört gözle bekleyen Üniversite yönetiminin, seçim sonu şok yaşadığı belirtiliyor. Son dönem Üniversitede iyi bir şekilde kadrolaştığı iddia edilen eski rektör Mehmet BAKIR’ın, İhsanoğlu’nun kazanması durumunda rektör olmayı beklediği vurgulanıyor.

Rektör Faruk KOCACIK’ın seçilme şansının olmadığı gelecek seçimlerde, İhsanoğlu için hazırlık yapan üniversitenin, bu hayallerinin suya düştüğü konuşuluyor. Yanlı kadrolaşma iddiaları ile sert eleştiri alan Rektör KOCACIK’ın, görünürde Tayyip ERDOĞAN’ı desteklediği lakin gönlünün İHSANOĞLU’ndan yana olduğunu belirten üniversite kaynakları, Erdoğan’ın bütün planları alt üst edeceğini dile getiriyorlar.

Faruk KOCACIK, Mehmet BAKIR ve Hüseyin YILMAZ üçlüsünün gelecek seçim hesaplarının ince bir şekilde devam ettiği lakin Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın Üniversitedeki olumsuzluklardan haberi olduğu ve buna geçit vermeyeceği belirtiliyor.

Özellikle Rektör Yardımcısı Hüseyin YILMAZ’ın Ak Parti İl Teşkilatı ile arayı iyi tutmak için yoğun çaba içerisinde olduğu haber merkezimize ulaşmaya devam ediyor. İl Başkanı Ziya ŞAHİN’i etkilemek için yoğun çaba sarf eden YILMAZ’ın, yanlı kadrolaşmaları ört bas etmek için ne söylediği merak ediliyor.

Kendi döneminde dahi alamayacağı iki kızını yedeği olmayan bir alım ile üniversiteye alan Mehmet BAKIR’ı, İhsanoğlu şıkkı ile Rektörlüğe hazırlayan Faruk Kocacık ve Hüseyin YILMAZ’ın, ERDOĞAN faktörü sonrasında yeni arayışlara girdikleri dile getiriliyor.

Şimdi gözler yaklaşan Rektörlük seçimlerinde. Sivas kamuoyu Mehmet BAKIR, Hüseyin YILMAZ ve Faruk KOCACIK üçlüsünün seçim için şanslarının olmadığını belirtiyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, bırakın bu eski kadrodan birini atamayı, DDK’yı bile üniversitede yaşanan olumsuzluklar için görevlendirebileceği konuşuluyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda