İHTİYAÇ MI, İSRAF MI?

İHTİYAÇ MI, İSRAF MI?

SİVAS´a yapılması planlanan ve dün itibariyle temel çalışması başlanılan MERKEZ CAMİ için ?MİMARLAR ODASI? bilimsel veriler ışığında proje değerlendirmesi yaptı. Böyle plansız bir yapının hem meydan siluetini bozacağı hem de, proje ve plan anlamlı hesapsı

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, Kızılırmak İlkokulu yerine yapılması planlanan CAMİ inşaatı başladı. Temel kazma devam ederken, bu sıkıntılı SALGIN döneminde neden alelacele bunun yapıldığı ise anlaşılamadı.

MİMARLAR odası, hazırladığı bilimsel bir değerlendirme raporu ile bunun yanlış olduğunu ifade etti. Bu hazırlanan raporun VALİLİK ve BELEDİYE´ye sunulacağı öğrenilirken, 25 Milyon (eski para ile 25 trilyon)liralık bir bütçenin zor durumda olan halkın ihtiyaçları için harcanması da kamuoyunda isteniyor.

MİMARLAR ODASI tespitlerine göre bu yapının meydan siluetini bozacağı gibi aynı zamanda meydana yakın yani 500 metre aralıklarla burada 10 civarında cami olduğu ve MERKEZ CAMİNE ise hali hazırda ihtiyacın olmadığı görüşleri vurgulandı.

Mimari özgünlüğü olmayan projenin insan unsuru göz ardı edilerek çizildiği ve aynı zamanda 40 metre yüksekliği ile tarihi dokuyu baskılayacağı ve aynı zamanda yeşil alan ve oto park planlamasının da yetersiz olduğu ifade edildi.

Çekme mesafelerinin plansız ve kanunsuz olduğu da vurgulanırken,çevresini baskılayan böyle oransız bir yapının kötü örnek olması yanı sıra, meydanı da boğacağı görüşleri dile getirildi.

SİVAS KAMUOYU, biran önce "AY YILDIZ CAMİNİN" bitirilmesinin elzem olduğu, MERKEZ CAMİ içinse harcanması planlanan paranın VİRÜS belasına karşı savunma mekanızması için ihtiyaç sahiplerine ayrılmasının hem hak, hem adalet, hem de tedbir amaçlı en güzel düşünce olacağı yorumlarını yapıyor.



Anahtar Kelimeler: İHTİYAÇ İSRAF
sedat
6.04.2020 19:12:15
hala camı konusanlara yazıklar olsun millet salgından kırılıyor hastane ıstıyoruz kardeşim duyun artık