Tarih: 18.06.2019 21:21

İki KADİM ŞEHİR Sahipsiz!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS iki HİTİT şehrini değerlendiremiyor. Sarissa ile Kayalıpınar araştırmacılarca gizemli bulunurken, bu iki şehirdeki kazıların yeniden başlayıp dünya tarihine önemli katkılar sunması beklenirken buralar ile ilgili derli toplu bir çalışma yapamayan iki ilçenin kaymakamının ise ne yaptıkları merak ediliyor.

KAYALIPINAR ve SARİSSA´da bulunan bulguların HALEP ve MISIR üzerine buradan atlı savaşçıların gittiğini doğrularken, KIZILIRMAK boylarında başkaca HİTİT şehirlerinin de olduğu varsayılıyor.

Bu bağlamda başı çekip konuyu detaylandırması gereken ALTINYAYLA KAYMAKAMI´nın bunu yapmak yerine ?belirli gün ve hafta? kutlamasından öteye gidemediği görülürken, yörede buluna turizm noktalarının değerlendirilmesi fikirlerine de sıcak bakmayıp eski hantal mantık çerçevesinde ?talimatlarla? konuları geçiştirmesi ilçedeki yönetim zafiyetini de gözler önüne seriyor.

Ayrıca FIRTINA TANRISI´nın gölü olarak bilinen SUPPİTASSU ile ilgili bir derinlikli analizlerinde yapılamadığı bilinirken,tarihteki tek HİTİT BARAJJ GÖLÜ etrafında kayıp bir ?TANRILAR ŞEHRİ?nin de yine bu civarda olduğu iddia ediliyor.

1927-1928 yıllarında Hans Henning Von Der OSTEN´in başkanlığında önemli çalışmaların yapıldığı da biliniyor.

Bazı Yabancı arkeologlarca yapılan çalışmaların bazı bölümlerinin TÜRKİYE´den gizlendiği iddia ediliyor.

Özellikle Alman arkeologların üzerinde durdukları ŞARKIŞLA, ALTINYAYLA, ULAŞ, KANGAL, GÜRÜN VE DİVRİĞİ hattında ilginç yüzey araştırmalarının TÜRK yetkililerinden gizlendikleri haber merkezimize ulaşan iddialar arasında.

SARİSSA yakınlarında 1900 rakımda tespit edilen kutsal SUPPİTASSU GÖLÜ´nün, bir ip ucu olduğu ve gölün etrafında yaklaşık 20 kilometrelik çember dahilinde bir kayıp HİTİT ŞEHRİ´nin olduğu ciddi iddialar arasında.

Kayıp ?TANRILAR KENTİ? nin bu çember dahilinde olduğu vurgulanırken, yüzey araştırmalarının arkeologlarca yapılarak bu alanın taranabileceği vurgulanıyor.

HİTİT tapınağının burada bulunması durumunda ikinci bir GÖBEKLİTEPE´nin bulunmasının kuvvetle muhtemel olduğu belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —