Tarih: 03.06.2023 08:34

İKİ ŞEHRİN DAYISI!

Facebook Twitter Linked-in

STHM ÖZEL HABER 

Şehirleri anlamlı kılan en önemli unsurlardan biri olan sıra dışı insanların varlıkları, toplumsal hafıza ve rengin de en önemli nişanesi olarak kayıtlara geçmeye devam ediyor. Bu sıra dışı insanların başında ise Ali YAKAR geliyor. Giresun´da ALİ DAYI olarak nam salan, sadece Giresun ile de kalmayıp SİVAS´ta da pek çok kişi tarafından sevilen bu sıra dışı nükte katsayısı yüksek olan Ali DAYI gibi insanların çoğalması ümid ediliyor.

Giresun BEKTAŞ Yaylası serin sularını gönlünün dehlizlerinden geçirerek “Ali Dayı Şelalelerine”çeviren bu mümtaz isim ile pek çok anısı olan Sivaslı´nın da bulunduğu biliniyor.

SİVAS´tan GİRESUN´a Üniversite eğitimi almak için giden öğrencilerin bir vesile ile tanıyıp sevdiği Ali Dayı´nın aynı zamanda “Fahri GİRESUN VALİSİ” olarakta anlamlandırıldığı biliniyor.

“Gardaşlığım, Dost İnsan Ziya Ülhak, dost Ülke Pakistan” darbı mesellerinin tekerleme olmuş halinin de ete kemiğe bürünmüş hali olan Ali Dayı´yı, gerek SİVAS´ta, gerekse Giresun´da tanıyanların bahtiyar olduğu, tanımayanların ise çok önemli bir nükte üstadından mahrum kaldıkları görüşleri dile getiriliyor.

Çayın demi, samimiyetin koyu hali, nüktenin deniz görmüşü; Ali Dayı!

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —