İkinci ANITKABİR Sivas´ta!

İkinci ANITKABİR Sivas´ta!

İstasyon Caddesinde, eski Tekel Binası yerine yapılan kütüphane, estetikten yoksun bir ucube olarak inşa edildi. Hiçbir estetik yanının olmadığı, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden zerrece izlerin görülmedi bu beton blokların, görüntü kirliliğine de yol açt

 

Üstün körü acemi işlerin yapıldığı illerin başında gelen Sivas´a, beton bloklardan oluşan kütüphane bütün eleştirilere rağmen inşa edildi.

Sivas´ta, İstasyon Caddesi´ndeki eski TEKEL binasının yerine inşa edilen Kütüphane Binası´nın dış görünümü ise içle acısı.

İlk başta Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacağı kamuoyuna ilan edilmesine rağmen, bu yönde bir işçiliğin görülmemesi hayal kırıklığına neden oldu.

Adeta, Anıt bir kabire benzetilen kütüphane binasının, neden daha işlerlikli bir yapıya büründürülmediği merak ediliyor. Binayı görenlerin kitap okuma ile ilgili bir bağlantı kuramayacağı vurgulanırken, soğuk görünümlü beton bloklara neden izin verildiği ise merak ediliyor.

Kütüphane projesini, şehrin yetkililerinin görüp görmediği ise başka bir merak konusu. Kale koridoruna ve caddeye yapılması zaten başlı başına bir hata olurken, birde kuru kuruya beton bloklardan oluşması ise daha bir eleştiri alıyor.

Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzından azıcıkta olsa bir iz taşıması gerekirken, bu yönde neden bir çalışma yapılmadığı ise sert bir şekilde eleştiriliyor.



Anahtar Kelimeler: İkinci ANITKABİR Sivas
Sefilix
25.06.2015 21:08:01
biz daha yapılmadan bu günleri tahmin edebildiğimiz için karşı çıktık. şimdi herkes gördü ne kadar çirkin ve gereksiz olduğunu. hemen aktroler kütüphane falan demesin biz kütüphaneye karşı değiliz sadece yerine karşıydık. gerçi merak etmeyin dediğim gibi avm ye benziyor. aha buraya yine yazıyorum ufak bir tadilatta avm yapılırsa şaşırmayın. bir gazetenin anketinde gördüm 4 eylül stadyumunun yerine ne yapılsın demişer çoğunluk yeşillik yerine avm demiş. kafası bu olan millet her türlü rezil imara ve yönetime layıktır

Sefilix
1.07.2015 01:36:09
sol köşede bir boşluk bırakmışlar hikmeti nedir acaba. tam büfelik yer olmuş da o açıdan sordum :)