Tarih: 27.01.2024 09:43

İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHRE HAKİM Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ŞEHİR GÜNDEMİNİ YİNE ISKALADI !!!!

 

Bütün toplumsal ilerlemelerin, “kimsenin farkında olmadığı”, “gözden ırak” çabalara “vizyon sahibi” “geniş görüşlü”, “alışılageldik düşünce kalıplarının dışına çıkmış”, “havayı iyi koklayan” yetkili konumda bulunan kişilerin şans vermesiyle ve keşfetmesiyle ortaya çıktığı hemen herkesin malumu….

Bu anlamda Sivas Kamuoyu, İlimizin kültür anlamında “lokomotifi” olması gereken İl Kültür Müdürlüğünden, yerel basını, sosyal medyayı tarayarak yerel kültür gündemine ilişkin “gözden ırak”, “örtük kalmış” çabaları değerlendirmesini ve ortaya çıkarmasını, onlara bir şans verilmesini beklemekte.

Eğitimci-Yazar Olcayto Şahin’in yıllarca yoğun bir şekilde çalışarak iki cilt 560 sayfa “Sivas Tarihi” yazdığı yönündeki haberler, ilimiz yerel basınında ve sosyal medyada yoğun bir şekilde yer aldı.

Tam burada İl Kültür Müdürlüğü yetkililerine Sivas kamuoyu adına hemen soralım: Sivas yerel tarihi konusunda yazılmış birkaç eser ancak varken, bu konuda “derli toplu” ve “akademik esaslara dayalı” Sivas Tarihi yazdığı iddiasında olan Olcayto Şahin, Kültür Müdürlüğüne davet edilip eseri konusunda bilgi sahibi olunuldu mu? Eser değerlendirildi mi? İlimizin kültür hayatına “katkı” iddiasında olan bu eserin “ıskalanması” ilimiz anlamında bir kayıp olmaz mı?

70'li yıllarda ülkemizde konservatuar sınavlarına giren dünyaca ünlü tenör Pavarotti'ye sınav kazandırılmaması ya da ülkemizde bir futbol takımı çalıştırırken kovulan Alman teknik direktörün, ülkesine dünya şampiyonluğunu kazandırması gelince insanın aklına, bütün bu olup bitenler hiç şaşırtıcı gelmiyor insana!!!! Ne dersiniz?!!!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —