İLAHİYAT KARIŞTI!

İLAHİYAT KARIŞTI!

Geçtiğimiz hafta İLAHİYAT FAKÜLTESİ´nde yaşanan ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ alımı ile ilgili haberler ulusal basına düşmüş ve SİVAS olumsuz anlamda yine gündem olmuştu.

SPHM ÖZEL HABER

İLAHİYAT FAKÜLTESİ Temel İslami Bilimler Bölümü Kelam Ana Bilim Dalı Araştırma GÖREVLİSİ alımı, büyük şaibelere neden olmuştu. CORONA günlerinde uzakta olan adayların gelme durumları sıkıntıya girmenin yanı sıra, eksik evrakın tamamlanması için yeterince de süre tanınmadığı bilinirken, 24. Sırada olan S.Ç.´nin kazandırılması ulusal basında da gündem olmuştu.

Bu alım sonrasında İLAHİYAT FAKÜLTESİ karışırken, pek çok hoca ?BU KUL HAKKI GASPI İLAHİYATA yakışmadı? diye görüş bildirirken, başta İLAHİYAT DEKANI ve DEKAN YARDIMCILARININ ?orucu yemeleri gerektiği hatta bu alımdan REKTÖRÜN haberi varsa onun da orucu yemesi gerektiğinin? İlahiyat içinde konuşulmaya başladığı öğrenildi.

Bugün SİVAS POSTASINA gelen bir iddia ise memnuniyet oluşturdu. 24. Sırada olduğu halde kazandırılan ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ adayın görevi kabul etmeyeceği yönünde. ?KELAM? gibi önemli manevi derinliği olan bir alanda öğrencilere ?KUL HAKKI YEMEMEYİ? anlatmakta sorun yaşayacağını vicdanen arkadaş çevresine anlatan adayın, ?VİCDANIM EL VERMİYOR 23 kişinin hakkını yemiş olmak beni rahatsız etti. Ağzımın orucu ile kul hakkı yiyemem? diye pişmanlıklar belirttiği öğrenildi.

24.sırada iken kazandırılan S.Ç. nin oluşturulan sonuçtan çekilerek, herkese erdemli bir ders vereceği iddia ediliyor.



Anahtar Kelimeler: İLAHİYAT KARIŞTI
Tez yazan
13.05.2020 12:39:59
Ilahiyat fakültesini hallettin diyelim hak yerini bulabilir diyorsunuz.?iğer bölümler ne olacak. Değerlendirme sinavlarinda ilk 10 a giren ancak sinava gelemeyenlerin ol?uğu bölümler var. Buralarda kazananlarda diyecek.mi adil bir yarış olmadı diye. Başlı basibaşına problem bu sinavlar. Istedikleri adamlari almışlardır