İLERİ BİR DÜŞÜNCE DENEMESİ!

İLERİ BİR DÜŞÜNCE DENEMESİ!

SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin yıllardır gündeme getirdiği Kale´de bir Film Platosu oluşturma fikri, şehirde benimsendi. Böyle bir hayalin gerçekleşmesi durumunda, SİNEMACILARIN tercihlerinden birinin de SİVAS olacağı belirtildi.

SPHM

Sivas basınının tek özgür gazetesi olan ve entelektüel bir ekip tarafından yayın hayatın ı sürdüren Sivas Postası Gazetesi, şehrin gelecek yüzyılını belirleyecek projeler üretmeye devam ediyor.

Sivas Kalesi´nin işlerlikli değerlendirilmesi hususunda yıllardır fikir geliştiren Sivas Postası ekibinin görüşleri, geçte olsa şehrin yöneticileri tarafından keşfediliyor.

Ünlü Mimar Turgut CANSEVER´in Sivas Kalesi için düşündüğü Kale Evleri modeli hala belirsizliğini korurken, yine de ekibimiz tarafından dile getirilen SİVAS KALESİ´nde FİLM PLATOSU oluşturma fikri yavaş yavaş kabul görmeye başladı.

Sivas´ta Kale gibi özel mekanlarda doğal film platosu oluşturulması durumunda, film ve sinema yönetmenlerin şehre akın edeceği ve böylelikle turizm ve kültür alanında önemli kazanımların elde edileceği şehir aydınlarınca dile getiriliyor.

Sivas Kalesinin işlerlikli bir şekilde dizayn edildiğinde FİLM PLATOSUNA kısa zamada dönüşebileceği öngörülüyor.



Anahtar Kelimeler: İLERİ DÜŞÜNCE DENEMESİ!