Tarih: 29.08.2014 12:24

İlk Kazma Vuruluyor

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Belediyesi önemli bir adımı önümüzdeki hafta atıyor. Adliye Eski Binasının yıkılmasında sona gelindiği bilgisine ulaşıldı. Adliye Binası’nın yıkılıp yerine yeşil alan ve altına da katlı otopark yapılacağı belirtildi.

 Uzun zamandır suskunluğunu koruyan Belediye, sonunda ilk çalışmalara başladı.  Adliyenin yeni yerine taşınması sonrasında atıl kalan eski adliye binası, önümüzdeki hafta yıkılmaya başlanacak. Sivas Postası Haber Merkezine Özel açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha, Belediyenin bu önemli proje için çalışmalarını tamamladığını ve önümüzdeki hafta itibariyle ilk kazmanın Adliye Eski Binasına vurulacağını belirtti.

Valilik arkasında kötü bir görüntü oluşturan bu eski yapının, yanı sıra Nufus Müdürlüğünün de taşınması akabinde onun da yıkılacağını ifade eden Başkan Yardımcısı SÜHA, Başkan Sami AYDIN’ın Sivas’ın çehresini değiştirecek önemli çalışmalar için yoğun çaba gösterdiğini dile getirdi.

Başkan Yardımcısı Naci SÜHA, Adliye Eski Binasının yıkılması sonrasında Kent Meydanı Projesi kapsamında yerinin yeşil alana çevrileceği ayrıca da altına katlı otopark yapılarak trafik sorununun azaltılmasına katkı sunacağını dile getirdi.

Ayrıca Belediyenin Sivas’ın çok önemli hayallerinden biri olan Kızlırmak için büyük çalışmalar içine girdiğini ve şehrin önünü açacak bu dev adımın çok önemli olduğunu vurguladı.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Naci SÜHA, ekip olarak başarıya odaklandıklarını dile getirirken, güzel bir Sivas için yoğun mesai harcadıklarını belirtti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —