İlla da Liyakat

İlla da Liyakat

Milli Eğitimin yapacağı okul müdürleri görevlendirmesinde ikinci aşamaya geçildi. Geçen ay yapılan görevlendirmelerde, emekliliği gelmiş performansı olmayan bazı müdürlerin 75 puan ve üzeri alması eğitim camiasında şok etkisi oluştururken, başarılı okul i

Milli Eğitimin yapacağı okul müdürleri görevlendirmesinde ikinci aşamaya geçildi. Geçen ay yapılan görevlendirmelerde, emekliliği gelmiş performansı olmayan bazı müdürlerin 75 puan ve üzeri alması eğitim camiasında şok etkisi oluştururken, başarılı okul idarecilerinin de elenmesi tepki çekmişti. Eğitimciler, ikinci görevlendirme sürecinde liyakat esasına göre bir çalışmanın yapılmasını bekliyorlar. Sivas Postası Gazetesi her görevlendirmeyi tek tek analiz ederek kamuoyunu aydınlatmaya önümüzdeki süreçte başlayacak.

 Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul idarecilerinin görev sürelerini 4 yıl ile sınırlandırması eğitim camiasında büyük mutluluk ile karşılanmıştı. Özellikle emekliliği gelmiş, eğitim hakkında üç cümle kuramayan, zerrece icraatı olmayan okul müdürlerinin elenecek olması memnuniyetle karşılanmıştı.

Sivas’ta geçen ay yapılan görevlendirmelerde 75 puan ve üzeri alan bazı emekliliği gelmiş okul idarecilerinin yeniden görevlendirmeleri şok etkisi oluşturmuş ve çeşitli iddiaları gündeme getirmişti. Genç ve idealist başarılı bazı okul müdürlerinin elenmesi ise sert tepki ile karşılanmıştı.

İkinci görevlendirme sürecine girildiği şu günlerde, Milli Eğitim’in, mutlaka ama mutlaka liyakat esasına göre, somut projeler ortaya koyan insanların atanması konusunda hareket etmesi gerektiği belirtiliyor..

Geçen ay 75 puan altı puan alan emekliliği gelmiş pasif pek çok okul müdürünün görevlendirilmek için yeniden başvurmalarının Sivas eğitimine bir katkı sunmayacağını ifade eden eğitimciler, Milli Eğitim Müdürü ÇINAR ve Vali BARUT’un buna müsaade etmemesi gerektiğini vurguluyorlar.

Genç, enerjik, somut proje üreten okul idarecilerinin yeniden görevlendirilmeleri gerektiğini dile getiren idealist eğitimciler, birinci görevlendirmede ıskalanan liyakat kriterinin mutlaka ama mutlaka bu görevlendirmede esas alınması gerektiğini belirtiyorlar.

Sivas Postası Gazetesi olarak haber merkezimize gelen ihbarlar titizlikle incelenmekte. İkinci görevlendirme sonrasında eğer liyakatsiz değerlendirmeler gerçekleşirse, Sivas kamuoyu adına bu yanlışın peşi bırakılmayacak ve listenin tek tek analiz edilerek kamuoyu ile paylaşılması gerçekleştirilip bunda parmağı olanlar ise ifşa edilecek…