İmama Müftü Kıyağı mı?

İmama Müftü Kıyağı mı?

İlimiz Yıldızeli ilçesi Aşağı Çakmak Köyü imamı A. K. 2014 yılı ocak ayında köylüye emekli olduğunu beyan ederek köyden ayrılmıştır. Köylünün yeni imam talebi üzerine Yıldızeli Müftülüğü; “köyün kadrolu imamının olduğu ve bu nedenle köye yeni bir im

İlimiz Yıldızeli ilçesi Aşağı Çakmak Köyü imamı A. K. 2014 yılı ocak ayında köylüye emekli olduğunu beyan ederek köyden ayrılmıştır. Köylünün yeni imam talebi üzerine Yıldızeli Müftülüğü; “köyün kadrolu imamının olduğu ve bu nedenle köye yeni bir imam ataması yapılamayacağını” ve imam A. K.’nn Yıldızeli Yatılı Kuran Kursuna geçici görevle görevlendirildiği köylüye bildirilmiş.

Ancak köy imamı A. K.’ın Tokat Erbaa da ikamet ettiği ve burada çiftçilik yaptığı, ne geçici görevle görevlendirildiği Yıldızeli kuran kursuna, nede asıl görev yeri olan Aşağıçakmak Köyüne gelmediği iddia edilmekte. Adı geçen köy imamı A.K. yaklaşık 10 aydır görev yapmadan devletten maaş almakta ve Yıldızeli Müftülüğü bu olaya göz yumduğu iddia edilmekte.

Yıldızeli Müftüsü’nün Tokatlı olması dolayısı ile yine hemşerisi Tokat’lı imam A.K.’yı koruduğu köylülerce belirtilmekte.

Bir diğer iddia ise, köyde kuran kursu açılmış olup 24 öğrenci kayıt yaptırmış ancak kurs vermesi gereken imam A.K. köyde olmadığı için yerine başka bir öğretici görevlendirilmiştir. Açılan bu kurs da kadrolu imam A.K.’nin kurs vermesi gerekirken neden yerine başka bir öğretici görevlendirildiği.

Yıldızeli Müftülüğü 10 aydır görev yapmayan imam A.K.’ya maaş ödediği gibi birde onun yapması gereken görevi yerine köydeki kursa bir başka öğretici görevlendirip ona ücret ödemekte olduğu iddiaları dilden dile dolaşmakta. Kamuoyu adına yetkililerden bu iddiların cevabı beklenmekte.