Tarih: 15.12.2014 22:34

İmam`a Müftü Kıyağına Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Gazetemizde geçen Hafta yayınladığımız İmama Müftülük Kıyağı mı başlıklı habere ilişkin Aşağıçakmak köyü Muhtarı Mustafa Bulut’un gazetemize yaptığı yazılı açıklama şöyle;

“Sivas ili Yıldızeli İlçesi Aşağıçakmak köyü muhtarıyım. Bu gün gazetenizde yayınlanmış olan İlçemiz müftüsü ve köyümüzle ilgili bir haberi okumaktan büyük üzüntü duyarak yapmış olduğum bu açıklamanın dikkate alınmasını önemle arz ederim.

Aşağıçakmak köyü imam hatibi A.K.’nın ailevi ve psikolojik nedenlerden dolayı köyümüzde verimli olmadığı tarafımdan da müşahade edilmiştir. Bu konu ilçemiz müftüsü tarafından da bilindiği için köyümüzün imamı A.K.’ı ilçe merkezinde bulunan Yatılı Kur’an Kursunda geçici olarak görevlendirmiştir.

İlçemiz müftüsü üç yıldan beri ilçemize hizmet vermekte olup, köyümüze bayanlara yönelik Kur’an Kursu açarak köy halkının din hizmetiyle ve Kur’anla buluşmasını sağlamış ve köyümüzün huzur kaynağı olmuştur. Ayrıca köyümüz erkek cemaatinden gelen talep üzerine bu yılda erkeklere yönelik Kur’an Kursunu açmış ve görevli vermiştir. Bu görevli hem Kur’an dersi vermekte hem de vakit namazlarını kıldırmaktadır.

Yapılan iddiaların asılsız ve yersiz olduğunu, gazetenize verilen bu haberin kim ve nasıl bir amaç ile verdi ise tamamen yanlış ve asılsız olduğunu bildirir ve yapılan bu üzücü haberin gazete ve internet sayfasından çekilmesini arz ederim.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —