İMAR KANUNUNU YOK SAYDILAR

İMAR KANUNUNU YOK SAYDILAR

İMAR KANUNUNU YOK SAYDILAR

Geçtiğimiz günlerde manşetten yaptığımız ?Hayri Köse iskan sonrası kaçaklara nasıl göz yumdu?? başlıklı haber sonrası, Sivas belediyesi sessizliğe büründü. Suçlanan sorumlu Başkan yardımcısı Hayri Köse ile İmar Müdürü Hülya Kayışoğlu imar kanunlarını hiçe sayarak, iskan sonrası ruhsat ve projesine aykırı olan binalara hiçbir zabıt tutmadılar. Yıkım yapılmadığı gibi, göz yummaya devam edildi.

Gazetemizin haberini ihbar kabul etmeyen Sivas Belediyesi imar kanunlarını hiçe saymaya devam etti. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp?ün bu olaylardan haberi olup olmadığı merak konusu. Eğer haberi varsa,  iç soruşturma açıp görevden neden almıyor sorumluları. Bu durumlar ile ilgili özellikle muhalefet meclis üyeleri neden sessiz kalıyorlar?

Eğer belediye bu büyük inşaatlara imar kanununu işletirse, iskan belgesini iptal eder, iskan sonrası yapılan kaçak ekler yıkılır, inşaat tekrar uygun hale getirilip, rapor tanzimiyle iptal edilen iskan belgesi tekrar düzenlenir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İLE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINI GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!

3194 sayılı imar yasasının 32. ve 42. Maddeleri doğrultusunda karar alınmadığı, ruhsat iptaline gidilmediği, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmadığı, yürütülen yasal prosedürlerde gecikme ve eksiklikler olduğu tespit edilirse;  Teknik Başkan Yardımcısı Hayri Köse, İmar ve Planlama Müdürü, Müdür Muavini, Yapı Denetim Müdürü ve Şefi, Mıntıka Mühendisleri hakkında; 4483 sayılı memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanunun 6. Maddesi gereğince soruşturma izni verilip onlarca dava açılabilir.

Göz yumulan iskan sonrası kaçak binaları pazartesi itibariyle belgeleriyle tek tek gazetemizde yayınlayacağız.



Anahtar Kelimeler: 0