İNANÇ VE KÜLTÜR TURİZMİ

İNANÇ VE KÜLTÜR TURİZMİ

...

İNANÇ VE KÜLTÜR TURİZMİ

Vatansız yaşayabilir misiniz? Milletimize muhtaç değil misiniz? Vatanınızı önemli kılan değerleri biliyor musunuz? Şehitlerimizin canıyla kazanılan vatan vefayı hak etmiyormu? Gelin vatanımızı ve milletinizi neden semeniz gerektiğine bakalım:

-Çoğunluk itibariyle Müslümanız. Son hak dine inanmanın onuruna sahibiz. Dünyaya dürüstlük, iyilik,adalet, merhamet, iman ve dayanışma getiren bir dinden besleniyoruz. Dinimizin yolundan gittiğimiz çağlar boyunca ırkçılıktan ve ayrımcılıktan korunduk. Topraklarımızda yaşayan farklı kimlikler arasında benzersiz bir dayanışma oluşturduk.

Kalbimizden din ve ahlak kalkarsa parçalanacağımızı biliyoruz.

-Tarih boyu gönüllerimizi aydınlatan yıldız isimlerin izinden giderek kaynaşıyoruz. Mevlânâ Hacı bektaş-ı Veli ,Yunus Emre,Somuncu baba, Eyüp Sultan ve daha niceleri bu topraklarda yaşadı,vefat etti ,şehit düştü.İlahlaştırmaksızın onları ve vesileleriyle de birbirimizi sevdik.Onlara dua ediyor ve çevrelerinde etkinlikler düzenleyerek kaynaşıyoruz.

-Dünyanın hiçbir milleti bizim kadar çok kültürlü çeşitlilik taşımaz. Hemen hemen her şehrimizin horonu, halayı, düğünü, derneği, işi , aşı farklıdır. Yurdunuzu ve milletinizi tanımaktan bıkmıyorsunuz .Gittiğiniz her coğrafya sizi ayrı bir müzikle karşılaşıyor, farkı ikramlar sunuyor.

-Cennet gibi bir doğaya sahibiz. Baştan sona dağ ,çöl veya bataklık değiliz. Üç yanımız denizle çevrili.Yurdumuz vadilerle,dağlarla, göllerle, nehirlerle örülü. Dünyanın en zengin bitki türleri bizim topraklarımızda yaşıyor. Dünyanın en hoş iklimleri bizim topraklarımızda yaşanıyor.

Gazımız petrolümüz yetmesede pek çok doğal kaynak açısından zenginiz. Doğal çeşitlilik ve kültürel zenginik açısından yurdumuzla rekabet edebilecek başka tek bir ülke bile yoktur.

-Yurdun her köşesinde ayrı bir tarih yaşıyor. Binlerce yıllık tarihin ürettiği binbir kültür kalıntısıyla,Anadolu dünya turizminin göz bebeği olmayı sürdürüyor.Üstelik çevremizdeki toprakları yüzlerce yıl huzurla yöneten atalarımızdan yadigar değerli dost komşulara, milletlere tarihi , sosyal, kültürel bağlarımız hala yaşıyor. Biz adeta yeryüzünün kalbinde oturuyoruz.

-Doğu karadeniz’in sahillerinden, yaylalarından geçtinizmi? Toros dağlarını, kızılırmak’ı! Sakaryayı izledinizmi? Boğalardan geçtiniz ve deniz turlarına katıldınız mı? İlkbaharda sonbaharda Anadolunun ormanlarından yansıyan renk cümbüşüne tanıklık ettinizmi?

Vatanınızı tanıyor musunuz? Nelere sahip olduğunuzu araştırdınızmı? Dağlarınıza , şehirlerinizde gezinen yabancılar bile gördüklerini hayranlıkla anlatıyor. Böylesine değerli bir vatan sevilmez mi?

-Yüreğinizden sevgi ve yüzünüzden tebessüm eksik olmasın

-Dürüst olmak için dürüst olun yeter

TABİAT VE KÜLTÜR VARLIKLARI TANITIM REHBERİ

TURİZMCİ Ar-Ge GÜLTEKİN ÇETİN



Anahtar Kelimeler: İNANÇ KÜLTÜR TURİZMİ