Tarih: 19.07.2021 19:45

İNCE'den ŞEHRE DAİR TESPİTLER!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

"Sevgili Tacettin Kepenek bey, bir tv programında Özbelsan Genel müdürünün eşini ve baldızını devlet dairesine memur olarak işe aldırması ile ilgili bana bir serzenişiniz olmuş,aldım kabul ettim. Gelinen noktada Adaletin ve liyakatın sorgulandığı bir ülke haline geldiğimiz aşikardır. Öncelikle tek çiçekle bahar gelmeyeceği gibi tek bir konu ilede şehrin sorunları çözülmez.Yapmış olduğunuz programda şehrin diğer konularınıda muhakkak ele almak elzemdir.Sivas ta yaklaşık 15 yıllık STK geçmişimde şehir ile ilgili konularda hassas olmaya,konuya inanmış arkadaşlarımla sorunun sonuna kadar takipçisi olmaya çalıştım.Başta mimarlar odası başkanlığım,sonrasında kent konseyi başkanlığım döneminde beraber yol yürüdüğüm arkadaşlarla sorunları dile getirmeye çalışırken hiçbir zaman konu hakkında görüş bildirmeyen kişi yada kurumları hedef alarak bir yere varma gayretinde olmadım.İnandığımız yolda mücadelemize devam ettik,bundan sonrada devam edeceğiz inşallah. Şehrin sorunlarını dile getirme noktasında her kim olursa olsun elimizden geleni yapacağımızda bilinmelidir.

Öncelikle devlet kurumlarının bazı mekanizmalarındaki açıklarının kullanılmasının etik açıdan tasvip edilecek bir yanı yoktur. Bu kadar gündemde olan bir konu ile ilgili konunun muhatabı tahminimce gereğini her iki mevzuu içinde yapacaktır. Atacağı adımların halkın vicdanında karşılığını bulacağına eminim. Bunun yanın da ,konunun sadece özbelsan genel müdürü eşi ve baldızı olarak ele almak tek başına yeterli bir husus olmasa gerek diye düşünüyorum.Tokat valisinin ve ilgili kurumunda bu konuya izin veren ilgililerinin muhakkak savunmaları istenmelidir diye düşünüyorum.

Şehrin geçmişten bu yana sorunlarının sahipsizliği bizler için derin bir yaradır. Başta şehirdeki kamu kurumlarının kapatılması,dikim evi gibi kurumların taşınması,teşvik kapsamında verilen sözlerin tutulmaması takip etmemiz gereken konuların başında yer almaktadır. Sevgili Tacettin Kepenek bey; Bu konu bir milat olsun buyrun şehrin kaybettiği hususların muhasebesini hep beraber yapmaya başlayalım. Dün ne için yıkıldığı belli olmayan numune hastanesinin kimler için kimlerin talimatı ile yıkıldığını konuşalım, Aynı şekilde Kızılırmak okulu yerleşkesini kimler yıktı,yerine ruhsat alınmadan hangi kurumlar kaçak inşaata başladı kimler buna soruşturma izni vermedi,mahkemeye konu olan alanda yürütmeyi durdurma kararı olduğu halde hukuku hiçe sayarak imalatlar niye devam etti bunu konuşalım. Şehirdeki imar değişikliklerini,meclis gündeminde alelacele niye geçmektedir onu konuşalım, Kurumsal şehirlerde olduğu gibi ihaleler ve meclis toplantıları canlı yayınlanarak halkın bilgilendirilmesi gerektiğini konuşalım.

Sevgili Tacettin Kepenek bey, Şehirde her olumsuzlukta biraz daha büyüyen ihtihabın deşilmesi,yaraların iyileşmesi için gerekli bir hal almıştır. Geçmişten ders alınıp yarınları bu yanlışlıklardan öğrendiğimiz doğrular üzerine inşaa etmemiz gerekmektedir.Önümüzdeki süreçte şehrin kangren olmuş konularını halk ile paylaşmak, onlarında bu konudaki görüşlerini değerlendirmek çoğulcu demokrasilerin bir gereğidir. Şimdiden şahsınızda tüm gazeteci arkadaşların ve Sivas halkının kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Umuyorum ki gelecek 20 yıllık süreçte Sivas ve Sivas halkı sorunlarına sahip çıktığı bir düşünce anlayışı ile imrenilerek bakılan yatırımların rotası haline gelmiş yaşanılabilir bir şehir haline gelir..."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —