"İrfanı" Buldunuz mu?

Sivas Belediyesinin öncülüğündeki “İrfan Meclisi” toplantıları devam ediyor. Şehrimiz akillerinin bir cümlesinin katıldığı yarı resmi irfan sohbetinde aranılan irfanın ne olduğu tartışma konusu. İrfanı arama seyrine, kadim konak geleneği olan

Sivas Belediyesinin öncülüğündeki “İrfan Meclisi” toplantıları devam ediyor. Şehrimiz akillerinin bir cümlesinin katıldığı yarı resmi irfan sohbetinde aranılan irfanın ne olduğu tartışma konusu. İrfanı arama seyrine, kadim konak geleneği olan “çiğ köfte” seansların da eklenmesi bekleniyor.

 Sivas Belediyesinin başlattığı “irfanı” arama seyrine şehrimiz akilleri de el vermeye devam ediyorlar. Asırlardır aranılan lakin bir türlü bulunamayan irfanın neden bu topraklardan başını alıp gittiği ise merak ediliyor. Belediye’nin “irfanı” arama yönünde gösterdiği çabaya içerleyen şehrimizin pek çok kalem erbabının, neden bu arama da biz yokuz sitemleriyle birlikte, irfanı aramada ortak hareket etme kararına varıldığı sanılıyor.

Simurg Ankayı aramaya giden otuz kuşun geçtiği yedi vadiyi aşma beceri ve cesaretini şehrimiz irfan heyetinin başarıp başarmayacağı ise hasretle merak ediliyor.

Hazır ve nazır olan bir cümle katılımcının “Simurg Ankaya” ulaşmayı murad eden ilk vadi olan “çileler” vadisine girip girmeyecekleri bilinmiyor.

Çileyi, sabrı ve karşılık beklememeyi salık veren irfanın aranıp aranmadığı ise şüphe çekmekte. “İrfan” yerine “ikbalin” aranmasının daha kuvvetle muhtemel olduğu yorumlanmakta.