Tarih: 25.04.2018 21:05

İŞGEM Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, son günlerin en önemli açılışına sahne oldu. Girişimcileri destekleme amacıyla,  Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) liderliğinde ve Sivas Valiliği´nin ortaklığında hayata geçen İŞGEM ümitleri yeşertti.

İŞGEM´in açılışı için konukları ile orada bulunan Vali GÜL, çok önemli açıklamalarda bulundu.Vali GÜL; ? Sivas´ta sanayileşmede devlet eliyle yapılanları saymazsak son 25-30 yılda gelişen bir sanayimiz var. Sanayicinin gelmemesinin nedeni Sivas´ta yeterince alt yapının olmaması idi. Şimdi limanlara ulaşım çok kolay. Havaalanımız uluslararası statüde. Organize Sanayi Bölgemizin alt yapısı, doğal gazı tamamlandı. Şehrimiz yaşanabilir bir şehir oldu. Dolayısıyla büyük, ulaşılabilir, sembolik rakamlarla yatırımcıya yer tahsis edilecek bir yer." dedi

Vali GÜL; ?3 sene sonra 5 sene sonra bu bahsettiğim organize sanayi bölgelerinde kendi işletmelerini kuracak. Bu açıdan İŞGEM´i çok önemsiyoruz.  İŞGEM ile Sivas 35 milyon lira hibe aldı. Bu çok önemli ama budan daha önemlisi, İŞGEM´in bundan sonra yapacağı hizmet." diye konuştu.

SİVAS için bu tarihi güne ise, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı başata olmak üzere pek çok isim katıldı.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —