İSİMLERİ YAŞATILMALI!

İSİMLERİ YAŞATILMALI!

ŞEHRİN felsefesinin oluşması için bir ömür harcayan ALİ ŞAHİN CANOZAN ve KADİR ÜREDİ'nin unutulup gitmesi yürekleri kanatıyor. Bu iki kültür insanının, isimlerinin yaşatılması bekleniyor.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, kültürel ve sanatsal anlamda tarihin en kötü yıllarını yaşıyor. Özgün ve özgür eserler ve bireylerin sanatı temsil edip, şehrin kültür felsefesini yaapmaları gerekirken, resmi ortamlarda alkış alıp sosyal medyada var olma kadüklüğünü aşamayan küçük mutlu bir azınlığın, şehri ellerinde tutmaları eleştiri alıyor.

Şehrin önde görünen, tatlı ılık sularda yaşayan küçük küçük ekiplerin, tarafsız ve objektif bir kültür felsefesini ikame etmeleri gerekirken, kendi isimlerini cılalayan esercikleri ortaya koyarak,ortada olmaları tebessüm ile karşılanıyor.

Bir zamanlar, SİVAS'ın kültür duayenleri olan ALİ ŞAHİN CANOZAN ve KADİR ÜREDİ'nin ürettiği kültürel değerler ise hala halkın dimağında. Eğilmeden bükülmeden dip diri bir yaşam süren bu iki bilgenin isminin bir sokağa, bir okula verilmesi gerektiği dile getirlilirken, bu konuda neden bir adım atılmadığı ise merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: İSİMLERİ YAŞATILMALI!