Tarih: 06.09.2014 23:28

İşlerimizi İstişare İle Yapacağız

Facebook Twitter Linked-in

İşlerimizi İstişare ile Yapacağız

SİVAS POSTASI: Sizi tanıyabilir miyiz?

            1966 Yıldızeli doğumluyum. Sırasıyla Danişment  ilkokulu, sivas imam hatip lisesi ve Erciyes ünv. İlahiyat fakültesinden 1990 yılında mezun oldum. Aynı yıl Tekirdağ İmam Hatip Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak atandım. Buradaki güzel çalışmalar ve edindiğimiz güzel dostluklardan sonra 1995 yılında Sivas Kongre Lisesine atamam yapıldı. Halen bu okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak çalışmaktayım.

Eğitim bir sen ‘in Sivas’taki ilk üyelerdenim. Birçok vakıf ve dernekte yönetici ve eğitimci olarak yer adım.

SİVAS POSTASI: Halil İbrahim Bey, sivil toplumla içli dışlı birisiniz. Biraz bundan bahseder misiniz?

            Sizin hayırlınız insanlığa faydalı olandır. Hadisin den hareketle; insanlara faydalı hizmetler sunan sivil toplum kuruluşlarında yer almak insanımızın bilinçlenmesi için çalışmanın sadakai cariye olduğuna inanıyorum. Hepimiz bir gün ölüm gerçeği ile karşılaşacağız. Biz öldükten sonrada amel defterimize sevap yazılmasını istiyorsak bu tür çalışmaların içerisinde yer almalıyız.

            Bizler eğitimciyiz. Eğitimi ise sadece okullara hapsederek okullarla sınırlamak doğru bir yaklaşım değildir. Bu gün gençliğimiz nereye gidiyor? Her eğitimci bu soruyu kendine sormalı ve gençliğimizi daha iyi duruma getirmek, mili ve manevi değerlerine sahip bir gençlik olarak yetiştirmek için plan ve projeler üretmeli. Bunu yapamıyorsa da bunları yapan teşkilatlarda görev almalıdır diye düşünüyorum.

            Eğitim de elbette gençliğimiz önemli ama asıl olan tüm toplumdur. Toplumun eğitilmesidir. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Bu amacı güden birçok STK da yönetici ve eğitimci olarak görev almak nasib oldu ki bu benim için bir şereftir. (MGV, AGD, SAFA VAKFI, SİVAS SAFA DERNEĞİ, İSLAMDER VB.)

 

SİVAS POSTASI: Sözü düşünce hayatımızın mimarlarından M.Akif İNAN’A getirelim. Ne dersiniz İNAN hakkında?

            Düşünce hayatımıza yön veren yedi güzel insandan birisinden bahsediyorsunuz. O ki Kudüs şairi diye tanınan güzel bir insan. Kurucu genel başkanımız. Allah kendisinden razı olsun rahmetiyle muamele etsin.

            O bir şair ve yazar olmanın ötesinde bir eylem adamıydı. Bilirsiniz şairler naif ruhlu insanlardır ama o Sadece yazmakla veya konuşmakla kalmadı savunduğu fikirlerin hayata geçmesi için harekete geçti. İşte eğitim Bir-Sen bu hareketin sonucu 14 şubat 1992 de kuruldu. Daha sonra 1995 yılında Memur sen konfederasyonu haline geldi.

            O düşlerinde Mescidi Aksayı gören Mescidi Aksa kurtulmadan dünya Müslümanlarının huzur içerisinde olamayacağını düşünen bir dava adamıydı.

            O tüm insanlığın hangi ırktan hangi dinden hangi mezhep ten olursa olsun onların haklarını savunmayı kendi üzerinde vazife gören bir gönül adamıydı.

            O sendikacılığa yabancı bir toplumu sendikanın içerisine çeken sendikacılık yapmayı öğreten bir eylem adamıydı.

            O sendikacılığı Türkiye’de ilk kez toplum ve toplumun değerleriyle buluşturan bir şahsiyettir. Bizler sendikacılıkta iyiliği, mazlumun sesi olmayı, zalime karşı dik durmayı, hakkın savunuculuğunu ve sendikacılık ta emeğin ve alın terinin temsilcisi olmayı bizzat yaşayarak öğretmiştir.

            Akif İNAN’ın öncülüğünü yaptığı erdemliler hareketi ve onun hayattayken edebiyatta sivil toplumda ve sendikacılıkta attığı hiçbir adımı talebeleri olarak bizler yarım bırakmama uğruna gece gündüz durmadan ve yılmadan keşke şunu da yapsaydık demeden çalışmaya devam edeceğiz.

            Akif İNAN’ın sendikal mirası Eğitim Bir-Sen’i Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline getiren bizler hep birlikte bir, birlik, iri ve diri olarak yorulanları dinlendirerek yolumuza devam edeceğiz.

           

SİVAS POSTASI: Sivas’ın en çok üyeye sahip sendikası Eğitim Bir- Sen seçime gidiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

            Seçim demokratik haklarımızdan bir tanesi. Söylediğiniz gibi Eğitim Bir-Sen tüm Türkiye’de demokrasi şenliği adı altında seçime gidiyor. İlimizde 27 Eylül de delege seçimlerini 1 Kasımda da genel kurulu gerçekleştireceğiz. En büyük arzum hiçbir arkadaşımızın zarar görmeden bir şenlik içerisinde bu sürecin tamamlanması.

            Asıl olan kurumlardır. Yöneticiler gelir ve geçer dün başkaları vardı bu gün bizler varız.  Yarında yine inşallah başkaları olmaya devam edecek. Önemli olan kubbede hoş bir sada bırakabilmek.

İlimizde sendikamızı canlandırarak yetkili sendika olmamızı sağlayan ve şu an Mali işlerden sorumlu genel başkan yardımcımız ve bizim onursal başkanımız Esat TEKTAŞ’ın Sivas’ta başlattığı bu hareket İnşallah gücüne güç katarak yoluna devam edecektir.

            İnşaalllah bu seçim üyelerimize, camiamıza, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirsin diyorum.

SİVAS POSTASI: Başkanlığa adaylığınız gerek üyeler arasında, gerek şehirde olumlu bulundu. İpi göğüslemeniz durumunda Eğitim Bir-Sen’i hangi noktalara getirmeyi planlıyorsunuz?

            Kurumlarda uzun süre idarecilik yapıldığında bir süre sonra sıradanlaştığını ve insanların heyecanını kaybettiğini görüyorum. Sendikamızda da mevcut başkan iki dönemdir yönetimde  ve 6 yıldır da şube başkanı. (ilçe yöneticiliğini saymıyorum) dolayısıyla değişim vakti geldiğini düşünüyorum. Zaten “ Değişime var mısınız” sloganıyla yola çıktık. Seçildiğimiz takdir de neler yapacağımızla ilgili projelerimizi yakın zamanda basın aracılığıyla tüm üyelerimizle paylaşacağız.

            Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi vererek hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeden kendi dinamizmini oluşturan medeniyet ve değer odaklı bir sendikal anlayışla sorunun parçası değil; çözümün paydaşı olmaya devam edeceğiz.

            Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan ve yol açan Eğitim Bir-Sen olarak temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiğimiz kazanımlara paralel insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelemize devam edeceğiz. Talepleri kazanıma dönüştürmenin mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

            Biz işlerimizi istişare ile yapacağız. İstişari bir kurul oluşturacağız. İnsanlara güven vereceğiz.  Üyelerimizin yanın da duracağız. Yetkili olduğumuz gibi etkili bir sendikacılık yapacağız. Bu sendikayı şehrin eğitim sorunlarıyla ilgilenen onlara çözüm üreten bir kurum haline getireceğiz. Bu amaçla ilimizde panel ve sempozyumlar düzenleyeceğiz. Raporlar hazırlayıp takipçisi olacağız.

            İlimizde yapılan sınavlarda maalesef her geçen gün geriye doğru bir gidiş var. Bu durum herkes gibi bizleri de üzmekte. Bu konuyu gündemimize almak zorundayız. Bununla ilgili paneller ve sempozyumlar düzenleyerek uygulamaların takipçisi olacağız.

 Hepsinden önemlisi sendikamızı Sivas’ta eğitimle ilgili bir konu konuşulduğunda başvurulacak, akla gelecek ilk kurum haline getireceğiz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —