İstanbul Olmadı Sivas Olsun

İstanbul Olmadı Sivas Olsun

Eski müsteşar Habip SOLUK yeniden siyasete girdi. Hiçbir zaman siyasetin dışında kalmayan emekli müsteşarın, bir ara İstanbul’u düşündüğü, lakin son anda Sivas’tan liste şansını zorlamaya çalışacağı vurgulanıyor. STSO Başkanı Osman YILDIRIM il

Eski müsteşar Habip SOLUK yeniden siyasete girdi. Hiçbir zaman siyasetin dışında kalmayan emekli müsteşarın, bir ara İstanbul’u düşündüğü, lakin son anda Sivas’tan liste şansını zorlamaya çalışacağı vurgulanıyor. STSO Başkanı Osman YILDIRIM ile ismi sık sık bir arada anılan SOLUK’a vekillik için şans tanınmıyor...

 Bütün Türkiye’yi çepe çevre saran duble yolların Sivas’ta da yapılması zorunlu olduğu halde, bunu şahsi icraatı ile gösterdiği için eleştiri alan Habip SOLUK’un  Sivas’tan aday olma yönündeki girişimi kamuoyunda tepki çekiyor. Özellikle üç dönemdir Oda Başkanı olan ve Sivas’ı yıllardır TOBB ETÜ vb. gibi konularla oyalayan Osman YILDIRIM ile iyi ilişkilerinin SOLUK’un hanesini olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Osman YILDIRIM’n seçim kazanmasında etken olan Doğan ÜRGÜP ve Hapip SOLUK’un çarşı pazarda eleştiri yağmuruna tutuldukları ve bunun siyasi faturasının ise bu iki kişiye kesileceği görüşleri dile getiriliyor. Sivas’ın ekonomik kalkınmasında değil de kendi şahsi ekonomisinin kalkınmasında daha gayretli olan Osman YILDIRIM’a sonsuz destek vermekle suçlanan SOLUK’un, yine fasılasız YILDIRIM’ın Televizyonunda reklamının da yapılması dikkatlerden kaçmıyor.

Müsteşarlığı zamanında Osman YILDIRIM’ın işlerine epey kolaylık sağladığı belirtilirken, hatta TV kanalına da ortak olduğu iddiaları Sivas’ta dilden dile dolaşmaya devam ediyor.

Sosyal Demokrat bir kişi olarak kamuoyunda bilinen YILDIRIM’ın ise usta bir siyasetçiden daha usta hamlelerle Sivas siyasetine yön verdiği biliniyor. Doğan ÜRGÜP zamanında ÜRGÜP’ü desteklediği ortada iken seçimi yeni kazanan Sami AYDIN ile de hemen iyi ilişkiler kurması kamuoyunca analiz ediliyor.

Ayrıca YILDIRIM’ın aklındaki bir aday adayını Sivas’tan Ak Parti listesine sokma hazırlığında olduğu lakin Habip SOLUK’un, Sivas’ı istemesi sonrasında YILDIRIM’ın kendi adayını İstanbul’a kaydırdığı iddia ediliyor.

Emekli müsteşar Soluk’un nasıl bir seçim stratejisi ortaya koyacağı da merak edilirken, Zara Belediye Başkanı Ahmet PALA’yı yanından ayırmaması ise dikkatle analiz ediliyor.

Zara Belediyesini Bakan YILMAZ ve Ak Parti’nin ismi ile alan PALA’nın, 28 Şubat’ın karanlık ve soğuk zamanlarda nasıl bir duruş sergilediğinin araştırılması bekleniyor. Özellikle statükocu Hüsamettin CİNDORUK’un 28 Şubat’ta kurduğu partinin Zara teşkilatlanmasını kimin yaptığı ve bunun arkasındaki ismin kim olduğu ise yerel siyasi kamuoyunun merak ettiği konuların başında geliyor.