İstatistikler yalan söylemez!

İstatistikler yalan söylemez!

2019-2020 Urap Türkiye Sıralaması (http://tr.urapcenter.org/2019/index.php) Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tüm sıralamalarda Tokat, Malatya, Elazığ, Kayseri´nin gerilerinde kalmış.

URAP; kâr amacı gütmeyen, Türkiye ve dünya üniversite sıralamalarını yapmayı toplumsal hizmet olarak gören bir kurumdur. 2019-2020 Urap Türkiye Sıralamasııklandı.

Buna gore Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Genel Sıralmasında, 2000 Yılından Önce Kurulan Üniversiteler Sıralamasında,  Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında, Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosunda geride kaldığı görüldü.. 

Şunu yaptık, bunu yapıyoruz, şöyle iyiyiz, böyle iyiyiz demekle yol alınmadığı ggöözlemlenirken, kurumsal Facebook hesabından populist yaklaşımlarla ?Hayatı Yakala?, ?Geleceğe Bizimle Yürü? sloganlarıyla bilimin yürümediğinin istatistiklerle görüldüğü belirtilmekte.

Devlet Üniversiteleri Genel Sıralamasında, Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Sıralamasında, 2000 Yılından Önce Kurulan Üniversiteler Sıralamasında, Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nin Kayseri Erciyes, Elazığ Fırat, Malatya İnönü ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitelerinin gerisinde olduğu kamuoyunda yankılandığı ve bu durumun insanları düşündürdüğü yorumlanıyor.

SİVASLILAR, "Öğrenciler hayatı böyle yakalayıp geleceğe böyle mi yürüyecek?" diye görüş bildirmekteler.



Anahtar Kelimeler: İstatistikler yalan söylemez