Tarih: 17.10.2012 06:05

İŞTE KURUMLARIN HALİ ? ŞİKÂYETÇİ HEDEF OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Pünzürük Deresi bağlantı noktasındaki ağır kokuların giderilmesini isteyen bir vatandaşın şikâyette bulunması üzerine inceleme yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, çözüm bulmaya çalışıyor. Ancak yetkililerin, şikâyetçinin kimlik bilgilerini vererek, kokunun yayıldığı bölgedekileri uyarması, şikâyetçi vatandaşı adeta hedef gösteriyor.

Geçtiğimiz aylarda Sivas-Kayseri yolu Pünzürük Deresi bağlantı noktasındaki ağır kokuları gündeme getirmiştik. Yıllardır aynı konuda şikâyetler devam ederken, ilimizde burnu koku alan bir idareci bulunamazken, duyarlı bir vatandaş, Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü?ne şikâyette bulunuyor.

Vatandaşın şikâyeti üzerine Müdürlükteki görevliler kokuların neden olduğu bölgeye giderek, şikâyet eden vatandaşın ismini ve soy ismini vererek, bu kişinin kendilerinden şikâyetçi olduğunu beyan ediyorlar. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlilerinin şikâyette bulunan kişinin ismini vermeyerek, sorunu çözmeye yönelik çalışma yapması gerekirken, tam tersi hedef göstererek, inceleme yapıyorlar. Ancak bu incelemeler yine sonuçsuz kalarak, bölgedeki pis kokular vatandaşları rahatsız etmeye devam ediyor.

İlgili kurumun nasıl bir hizmet anlayışıyla görev yaptığı sorgulanırken, şikayette bulunan şahısların isimlerini vererek, şahsi husumetlerin doğmasına da neden olabiliyor. Yetkililerin bu konuda inceleme yapması ve gereken uyarılarda bulunması bekleniyor.

Sivas-Kayseri yolunda Terminal?den başlayarak etrafa yayılan pis kokular halkı ve dışarıdan ilimize gelen misafirlerimizi aşırı rahatsız etmesi can sıkmaya devam ediyor. Şu anda bu alandaki sorunlardan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü?nün sorumlu olduğu belirtilirken, ne zaman ve nasıl bir çalışma yapılacağı merakla bekleniyor.

Daha önce gündeme getirdiğimiz haberlerde Sivas adına söz sahibi olan yetkililerin bu yoldan geçmeleri halinde kokuyu algılayamamalarının mümkün olmadığı ve bu yetkililerin ya hiç Sivas-Kayseri yoluna girmediklerini ya da burunlarındaki rahatsızlıklar nedeniyle bu pis kokuları algılayamadıklarını gündeme getirmiştik. Ancak çok uzun bir süredir aynı şikâyetler devam etmesine rağmen ilgili kurumlar hiçbir çalışmaya imza atamadılar.

Geçtiğimiz yıllarda da bu pis kokular yine gündeme gelmiş ve o dönemde Devlet Su İşleri (DSİ) ile birlikte bazı kurumlara cezai işlem uygulanmıştı. Bu da gösteriyor ki ya kurumlardaki çalışanlar kafalarına göre hareket ediyor. Ya da bu çalışanların amiri konumunda olan insanlar hiçbir şeyi umursamayarak ayın 15?inin gelmesini bekliyor.

Bu zihniyetteki insanların Sivas?a hiçbir katkı sağlamayacağı gibi tam aksine zarara uğratacağı sürekli gündeme getirilmesine rağmen, bu kişilerin umursamaz tavırları da her geçen gün artarak çoğalmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —