Tarih: 25.01.2015 22:06

İsyan Bayrağını Çektiler

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Ak Parti Teşkilatında zaman zaman baş gösteren muhalif ataklar iyice gün yüzüne çıkmaya başladı. Bakan YILMAZ’ın tam desteğini alan İl Başkanı Ziya ŞAHİN ile kongreye hazırlanan partide, son anda bazı adayların gündeme gelmesi “ortak adaya ve Bakana” isyan bayrağı mı açıldı sorularını gündeme getirdi.

 AK Parti Sivas İl Teşkilatı’nda, deyim yerinde ise kazanlar kaynamaya başladı. Sivas İl Kongresi’ne, Bakan İsmet Yılmaz’ın desteğini arkasına alan Ziya Şahin’in adaylığıyla gidilmesi beklenirken, parti içi muhaliflerin yeni isimler ile gizli görüşmeler yaparak Ziya ŞAHİN’i düşürme planları yaptıkları iddia edildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın partiyi başarılı bir şekilde İl Kongresine hazırlamaya çalıştığı bir anda, İl Başkanlığı için değişik kulisleri yapılarak Bakan’ın “ortak aday” fikrinin bertaraf edilmeye çalışıldığı parti kaynaklarınca kamuoyuna sızmaya devam ediyor.

Ak Parti’nin kongre yaptığı hemen hemen bütün illerde kongrelere tek adayla gidilirken, Sivas’ta aday ve adaylar çıkarılması girişimlerinin kimler tarafından organize edildiği ise kamuoyunda analiz ediliyor.

İl Kongresine daha girilmeden aylar önce Sivas İl Teşkilat ve Merkez ilçede kazanlar kaynarken, bunda başta Hilmi BİLGİN, Şadiye ÖZTÜRK, Murat TORAMAN ve Ahmet KUZU’nun olduğu iddia ediliyor. Ziya ŞAHİN’in Bakanın desteğine rağmen İl Başkanlığını içine sindiremeyen bir ekibin devamlı Ziya ŞAHİN aleyhine propaganda yaptığını dile getiren parti kaynakları, olumsuz algının tabana yayılması hususunda iki tane sivil toplum başkanının Sivas’ta işler iyi gitmiyor algısını oluşturmaya başlayacakları hatta başladıkları iddia ediliyor.

Özellikle geçtiğimiz gün EĞİTİM-BİR SEN Başkanı İlhan KARAKOÇ’un Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR hakkında yaptığı zehir zemberek açıklamanın çok manidar olduğu vurgulanıyor. İl Başkanı Ziya ŞAHİN ve dolayısıyla Bakan YILMAZ’ın tam desteğini alan Milli Eğitim Müdürü hakkında “bu müdür Sivas’a yakışmıyor” beyanatın altında yatan algının Bakan ve İl Başkanını başarısız göstermek olduğu kamuoyunda dillendiriliyor. Ayrıca sivil toplum beyanat ataklarına Efe ZİLELİ’nin de dahil edilerek eleştiri çemberinin genişletilmesinin hedeflendiği iddia ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —