İttifak Görüşmeleri

İttifak Görüşmeleri

Ömer Durakoğlu´nun yazdı...

Seçimler yaklaşıyor nihayet aday adaylarının her tarafta resimlerini görmekten kurtulduk. Özellikle iktidar partisinden aday olabilmek için her tv ye çıkıp konuşan, her reklam panosuna resimlerini bastıran birçok insanı görmekten kurtulduk. Çünkü aday adaylığı sürecini bitirdik. Artık her partinin tek adayını göreceğiz 31 Mart´a kadar. MHP üç büyük ilde aday çıkartmayıp AKP´yle ittifak yapacağını açıkladı. Peki muhalefet ne yapacak? Halen ittifak görüşmeleri sürüyor deniyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde ittifak görüşmelerine ilişkin, "İlerliyor. Son bıraktığımda ilerliyordu. İki gündür İstanbul´dayım. Dolayısıyla son görüşmelerle ilgili bilgim yok" dedi.

 Koalisyon devri kapandı söylemi gelmişti. Şimdi yerel seçimde tekrar gündem.? sorusu üzerine de Akşener, ?Sayın Erdoğan´ın kurduğu AK Parti 2002 yılından beri yenilmez armadaydı. Hem 24 Haziran seçimlerinde hem şimdi yerel seçimlere giderken Sayın Erdoğan´ın partisinin o yenilmez armada algısını darmadağın olmuş, yaşlanmış, bastonsuz gezemeyen bir ihtiyara benzetiyorum? dedi.

 Sayın Meral Akşener çok iddialı. Her ilde başarılı olma yolunda ilerlediğini düşünüyorum. Fakat olası bir HDP ittifakında da aldığı oyların yarısını bile alamayacağını düşünüyorum.

Millet ittifakına devam edebilir ya da bazı büyük şehirlerde ittifak yapması daha doğru olur diye düşünüyorum. Fakat kesinlikle Teröristlerle değil. Çünkü Sayın Meral Akşener vatanını milletini seven biri olduğunu ve terörist partiyle iş tutmayacağını düşünüyorum.

 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde tüm il ve ilçeleri dolaştıklarını belirten İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, ?Yerel seçim kapsamında Türkiye genelinde teşkilatlarımızla buluşuyoruz. İstişare ediyoruz, onlardan aldığımız bilgilerle liyakatli, tüm toplumu kucaklayacak, toplumun sorunlarına çare üretecek soysal belediyecilik yapacak başkan adaylarımız ve belediye meclis üyelerimizi tespit edeceğiz? şeklinde konuştu.

İnşallah diyelim efendim. Bir Türk genci olarak böyle bir başkan görmeyi isteriz zaten.

ılıçdaroğlu ise katıldığı bir törenin ardından gazetecilerin yerel seçimlere ilişkin ittifak görüşmeleriyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, ?Ankara ve bazı şehirlerde ortak aday çıkaracak mısınız?? yönündeki soruya, ?Ankara, İstanbul, Adana, Mersin her yerde güzel şeyler olacak. Demokrasiyi yerelde topluma göstereceğiz. Herkes mutlu olsun? diye cevap verdi.

CHP liderinin bu sözlerinden ise sadece büyük illerde ittifak kuracakları anlaşılıyor. Bakalım zaman bize neyi gösterecek.

Ülkemiz için memleketimiz için en doğrusu en iyisi neyse o olsun diyorum ve sözlerimi Sayın Meral Akşener´in çok hoşuma giden sözleriyle noktalıyorum.

?Enflasyonu, bir kamyon soğan mı uçuruyor? Nohutun kilosu 15 lirayı buldu, kuru fasulye 20 lirayı geçti.. Yarın oralara da mı baskın yapacaksın? Domates uçmuş gitmiş.. Yarın seraları da mı basacaksın? Ülkede enflasyonun sorumlusu bakkallar, fırıncılar, pazarcılar ve şimdi de çiftçiler mi? Milleti buna inandırmaya mı çalışıyorlar? Ne diyor Ziya Paşa; ?En ummadığın keşf eder esrarı derunun Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın? Milletimiz, enflasyondan pazarcı ve soğancının sorumlu olduğuna inanacak mı sanıyorsun??



Anahtar Kelimeler: İttifak Görüşmeleri