Tarih: 14.02.2015 21:34

İttifak Sesleri Yükseliyor

Facebook Twitter Linked-in

Türk siyasetinin iki merkez sağ partisi MHP ve BBP’de ittifak çalışmalarının yapıldığı biliniyor. Genel Merkezler bağlamında bir ittifakın gerçekleşmemesi durumunda, tabanın adaylar boyutunda bir doğal ittifakı hayata geçireceği belirtiliyor.

 Türkiye seçime hazırlanırken Sivas Ak Parti teşkilatı MHP ve BBP ittifakının yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. MHP ve BBP’nin genel merkezler bağlamında bir birleşmede anlaşamamaları durumunda Sivas tabanlarında bir birleşmenin ise olacağı biliniyor. Şimdiden MHP ve BBP tabanların birleştiği ve Ak Parti karşısında durum aldıkları belirtiliyor. İyi bir aday listesi oluşturulması durumunda MHP-BBP ittifakının 2 kişiyi Meclise göndereceği varsayılırken, Ak Parti listesinin de bunda belirleyici olacağı vurgulanıyor.

Özellikle Ak Parti’nin Bakan YILMAZ haricinde diğer eski vekilleri listeye koyması durumunda oyların bu merkez partilere kayacağı belirtilirken, Ak Parti’nin de buna müsaade etmeyerek yeni isimleri gündeme alacağı siyasi kulislerde dile getiriliyor.

Saadet Partisinin de liste çalışmasının etken olacağı lakin şuana kadar Sivas’ta çalışma içerisine giremeyen Saadet Partisi’nin yeni bir atılım gerçekleştiremeyeceği varsayılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —