İyi Şeyler de Oluyor!

İyi Şeyler de Oluyor!

?Sivas Teknoloji Üniversitesi ?kuruluş kararının TBMM den geçerek yasalaştı.

 

İYİ ŞEYLER DE OLUYOR?

Sivas Valisi Davut Gül´ün hızına yetişilemiyor. Halkla ilişkilerde son derece faal ve kamuoyunda çok takdir topluyor.Sayın Vali ?siyaset -devlet-millet  arasında ki dengeyi başarıyla sağladığını görebiliyoruz.? Arkasında ?güçlü bir bakan ve ona ayak uydurabilen çalışkan bir vali? olunca, şehre müthiş katkılar sağlanabiliyor.

Yani şehrimizde birçok olumsuzluklar yaşansa da, iyi şeyler de oluyor?

?Sivas Teknoloji Üniversitesi ?kuruluş kararının TBMM den geçerek yasalaştı.

Özel idare tarafından yaptırılan ?10.000 kişilik  Yüksek Öğrenim öğrenci yurdu kompleksi? son hız devam ediyor.

?Sivas Kale turizm projesine? 10 milyon lira kaynak bulundu.

?Sivas olgunlaşma Enstitüsü? açılış onayıalındı.

Sadece bunlar bile,  Sivas için başlı başına çok önemli ve tartışmasız gelişmelerdir.

?Yeni okulların yapımında gözle görülür bir artış var? ki, kesinlikle Türkiye ortalamasının üzerindedir. Tek eleştirilecek tarafı ise benim okuduğum ilk ve orta okul dahil bir çok okulun,  İmam-Hatip okuluna çevrilmiş olmasıdır. Bu konu da toplumun yeterli bir talebi olduğu tartışmalıdır, diye düşünüyorum.

?Eski SSK hastanesipolikliniklerinin yerinde kalması?aynı yerde ve fazla katlı olmayanbir hastane projesinin gündemde olduğu ifade edilmektedir. Eğer hayata geçirilir ise mükemmel olur diyebilirim.

Sivas nüfusunun büyük bir kısmı Diriliş ? Mimar Sinan- Kümbet -Esentepe bölgesindedir. Bu bölgenin ihtiyacını karşılayacak bir hastane yapıldığında, şehrin alt- orta ve üst bölgesinde üç adet hastane olur ki, dengeli  bir dağılım sağlanır ve  gerçekten muazzam bir hizmet olur.Eski Numune hastanesinin yıkılması ise maalesef olmadı  ve yakışmadı.

?Selçuk ortaokulunun yıkılması, Gökmedrese ve Kale projesi  aksının açılması ve o bölgenin ortaya çıkarılması? çok güzel oldu.

Bu hizmetlerin yanı sıra, Sivas ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir konu daha var.

Mülkiyeti  Özel İdareye  ait,Kangal Balıklı Kaplıcası.  Dünyaca tanınırlığa sahip olmasına rağmen, yıllardır Sivas ekonomisine ilave bir değer katamamaktadır.  Burasının dünyaca tanınırlığını sağlayan da, yıllardır burayı işleten de aynı ailedir. Ancak,   bu turizm değerimize yeterli yatırım maalesef yapılamamaktadır.

Yine Özel İdare yetki alanında bulunan,  Sivas Sıcak Çermik Kaplıcasında bulunan dört adet tesis de toplam 1000 yatak bile yok. Oysa bozkırın ortasında  Kozaklı da,5000 yatak var. 

Özel İdare,  kayak merkezi fantezisinden ziyade bu iki kaplıcaya büyük yatırımlar yapmalıdır.

Çok iyi biliyorum ve iddia ediyorum kibu iki kaplıca Sivas´ı her anlamda ihya eder.

İyi şeyler de buluşmak  ve iyi şeyler yapmak bu şehre yakışandır.  Yakışanı yapanlar ise ayrıca kıymetlidir ve her zaman hatırlanır?

                                                                                                          Tacettin KEPENEK



Anahtar Kelimeler: Şeyler Oluyor