Tarih: 03.11.2014 02:51

İyi de İsrail Kahrolmuyor!

Facebook Twitter Linked-in

Terör Devleti İsrail, Filistin’de zulümlere ara vermiyor. Dünyanın gözü önünde Filistinliler’e kan kusturan İsrail, herkesle dalga geçiyor. Geçen aylarda Gazze bombalanırken, Ebabil kuşlarını bekleyen İslam Âleminin, Mescidi Aksa’ya giriş çıkışların yasaklanmasına nasıl tepki göstereceği ise bilinmiyor...

 Yıllardır Filistin’i parça parça işgal eden İsrail, kural tanımadan terör estirmeye devam ediyor. Aylar önce GAZZE’yi kuşatıp yüzlerce insanı katleden Terör Devleti İsrail’e karşı aciz kalan doğu milletlerinin, ancak Ebabil Kuşlarını beklemeyi ihmal etmediği biliniyor.

Geçtiğimiz Cuma Günü İsrail’in Mescidi Aksayı yasaklayan tutumunu bir gurup Sivaslı’nın protesto edip, şehrin epey bir çoğunluğunun ilgilenmemesi değişik analizleri gündeme getirdi.

Yıllardır İslam Dünyasının “İsrail Kahrolsun” nümayişlerine rağmen İsrail’in kahrolmayıp daha da güçlenmesinin, nümayiş ve eylem samimiyetsizliğinin bir sonucu olduğu yorumları yapılıyor.

Sivas’ın sağcısı, muhafazakârı ve İslamcılarının geneline yakınında “hiç var olmayacak bir dünya” kaygısı olmadığını dile getiren analistler, sadece kendisi için yaşayan kendinden başka kimseyi düşünmeyen bir anlayışın bu kesimlerde giderek arttığını belirtiyorlar.

Özellikle İslami camianın lükse gettolarda yaşama arzusunun giderek perçinlendiği ve göstermelik dini ritüelleri dillerinden düşürmedikleri vurgulanıyor.

Her hangi bir manevi çalışma için cebinden bir kuruş harcamayan pek çok İslami düşünceli kimsenin, ancak “Allah mübarek etsin, Rabbim bilir, Allah’ın ipine sarılalım…” diye laf ebeliği yaptıkları ifade ediliyor.

Sivaslı pek çok muhafazakâr ve İslami düşünceye sahip insanın, Laiklik ilkesini de sıkı sıkıya yaşattıklarını dile getiren pek çok analist, “cami içerisinde ibadetin yerine getirilmesi sonrasında dışarı çıkar çıkmaz dünyaya tapınmanın” bunun en iyi göstergesi olduğunu belirtiyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —