Tarih: 11.12.2014 10:38

İzbe Okul Sivas`a Yakışmıyor

Facebook Twitter Linked-in

Bir garip okul konumunda olan, Yukarı Tekke mezarlığının dibinde bulunan  Abdulvahabigazi  İlkokulu yerine yeni bir okul yapılmasının artık şart olduğu görülüyor. Çevre sakinleri, bu eski okulun yerine modern bir okul yapılmasını istiyorlar.

Normal Katlar,adeta ikiye bölünerek ortasından bir metre taban konulup yükseltilmesisuretiyle ikinci bir kat oluşturulan merdivensel yapı,çocukların okula/katlara giriş çıkışlarında dahi düşme tehlikesi oluşturduğu belirtiliyor.

Yağmurlu ve karlı havalarda çocukların oynayabileceği bir Oyun salonu  olmayan okul bu kullanışsız haliyle bir hilkat garibesi  …

Kılavuz mevkinde yer alan okulun  çevresinde Kazım Karabekir Paşa İlkokul/ ortaokulu ve Vali Muammer Bey İlkokulu bulunmak olup okula çok yakın mesafede bulunan Kazım Karabekir Paşa İlkokul/ ortaokulu  ikili eğitim vermek zorunda. Belediye ikmal bakım tesisleri yerine yapılan  toplu konutlarla öğrenci sayılarının artacağı ve çevrede bulunan okulların yetersiz kalacağı aşikar olduğundan ; 1961 de yapılıp 1988 de tadilattan geçen okulun alan darlığı nedeniyle kullanışsızlığı ve bina ömrünün yıl olarak tamamladığı göz önüne alındığında bu binanın yıkılarak   yeni bir bina yapılması suretiyle hem  gelişen öğrenci hareketlerine cevap verecek kapasiteye ulaştırılmış olup hem çevre okulların yükünü azaltarak normal eğitim yapmalarına imkan sağlayıp hem de mevcutta bulunmayan kantin , spor salonu, kütüphane ve sosyal tesisler in kullanıma açılması mümkün kılınabilir diye görüş belirten veliler, Sivas Valiliğinin burası ile ilgili düşünceler üretmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Son Milli Eğitim Şura kararlarında olduğu gibi kılavuz bölgesi yukarı tekke altı-Gülyurt mevkinin bölge ilkokulu olma potansiyeli oluşturularak bu okula spor salonu yüzme havuzu gibi sosyal tesislerin yapılarak çevreye de önemli katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —