Tarih: 11.01.2017 17:32

"Kaderime Küstüm Kimseye Küsmedim"

Facebook Twitter Linked-in

 

İstanbul yayın ve kitap hayatına adeta damga vuran kitabevi kapandı. CAĞALOĞLU´nda bulunan ve pek çok ünlünün yanı sıra İstanbul´a yolu düşmüş SİVASLILAR´ın da uğradığı ve dost ve hemşeri çayı ile karşılandığı yayınevi ve Mehmet VARIŞ kıyıya çekilmeyi tercih etti.

Uzun yıllardır kültür hayatının içinde bulunan Sivaslı Mehmet VARIŞ, pek çok kitap ve kişiyi de kültür hayatına kazandırmakla tanınıyor.

Kitap satış kısmının kapanıp sadece yayınevi olarak yola devam edeceklerini söyleyen Mehmet Varış, ?İlgili kişilere söyledim, dostlarıma söylemedim. Devlet kurumları kitaba inanmalı. Kültür politikamızın gözden geçirilmesi gerekiyor? diyor.

Sabri KOZ,İlhan Berk, Mustafa Kutlu, Adnan Özer, Ahmet Tabakoğlu, Selim İleri, Abdullah Uçman, Beşir Ayvazoğlu, Turan Koç, Mahmud Erol Kılıç, Ali Şükrü Çoruk, Emine Gülsoy, D. Mehmet Doğan, Mehmet Genç, İhsan Fazlıoğlu gibi çeşitli alanlardan isimlerin ziyaretine tanıklık eden mekanın kapanması kültürel bir kayıp olarak görülüyor.

Sivaslı olan Mehmet VARIŞ´ın SİVAS ile ilgili pek çok kültürel konuya da vakıf olup, kendi toprakları için elinden geleni yaptığı herkesçe biliniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —