Kadın Dernekleri: "NUMUNE YIKILMASIN"

Kadın Dernekleri:

Doğumlarla insanların huzur bulduğu, ölümlerle ağuların tadıldığı, bahçesinde insanların hasta bekleyip bir biriyle tanışıp yardımlaştığı, türkülerin, manilerin doğduğu Eski Numune Hastanesi şehrin hale gündeminde. ?Hastanenin Kapısına Kar Doldu? türküsün

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın hafızası konumundaki Eski Numune Hastanesi tartışmaların odağında. Binanın çürük ve sağlam olması üzerinde bir tartışma anıtlar kurulu eski ve yeni kararı üzerinden yürütülürken, asıl önemli unsura ise girilmediği gözlemleniyor.

Bilinçsiz ve kültürel donanımdan yoksun Belediye yöneticileri tarafından son 30 yıldır adeta hoyrat bir şekilde dağıtılarak kentleştirilen şehrin, felsefesinin de yok edildiğine vurgu yapan düşünce insanları, mevcut konuya bu bağlamdan da bakılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Eski Numune Hastanesi binasının taş ve topraktan yapılması dışında felsefesi olan bir bina olduğu ve burasının şehrin son 50 yılına damgasını vurduğu bilinmekte.

Türkülerin, ağıtların, manilerin doğduğu yerlerden biri olan Eski Numune Hastanesinin yıkılmaması gerektiği görüşlerini dile getiren değişik görüşten kadın dernekleri, burası yıkılmasın dediler.

Kadın dernek Başkanları yayınladıkları ortak bildiri, ile burasının şehrin hafızası konumunda olduğu ve yıkılmamasının en doğru bir karar olduğu görüşlerini kamuoyuna deklare ettiler.