MASKELERİ Hazırlayın Kadın Günleri Başlıyor

MASKELERİ Hazırlayın Kadın Günleri Başlıyor

Uzun bir aradan sonra kadın günleri yeniden başlıyor... Günlerde kısır ve pastalar ile pür neşe olan şehrimiz kadınlarının mutlulukları "öz çekim" ile ölümsüzleşirken, eşlerini kadın günlerine bıraktıktan sonra sokaklarda "kuru simit ve çaya talim" eden ş

 

Havaların soğumaya başlaması ile kaddın günleri şehrin gündeminde.Uzun bir tatil arası sonunda, yazın yapılanların abartılıca anlatılacağı, bir birlerine nispet yapmak için ?bire milyonun? katılıp ifade edileceği kadın günleri nihayet başlıyor.

Şehrin Ulusal hafızasında önemli bir yer tutan Sivas Kadın Günleri için geri sayım başladı. Genelde ayda bir veya ayda iki defa organize edilen, ?mide ve çene eksenli? kadın günleri için, yazdan epey hazırlık yapan şehrimiz kadınları, bu günleri iple çekiyorlar.

Genelde Cumartesi günleri organize edilen kadın günlerinin baş tacı ise yıllara yayılan ?kısır yemeği?. Çeşit çeşit pasta ve böreğinde hazır kıta bekletildiği günleri, çocukların örnek almasından korkuluyor.

Eğitimciler, bu tür ?banal? ve ?antisosyal? günleri çocukların örnek alması durumunda, bu günlerin bir gelenek gibi uzun yıllar sürebileceği ve bu nedenden dolayı da entelektüel bir toplum oluşamayacağı görüşlerini dile getiriyorlar.

Eşleri kadın günlerine giden erkeklerin ise, ?öksüz ve yetim gibi? sokaklarda dolaştıkları gözlemleniyor. Maç izleyip, tesbih sallayan, ara ara siyaset yapan erkeklerin öğretmenevi, kahvehaneler gibi mekânlarda melul mahzun zaman öldürdükleri gözlemleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün bu durumu göz önünde bulundurarak Sivas´a ?erkek sığınma evi? açmayı düşünmesi gerektiği vurgulanıyor.

Sanat galerileri, müzeler, sinema, tiyatro, kültürel toplantılar, entelektüel beyin fırtınaları gibi şehrin ikinci yüzünden haberi olmayan şehrimiz kadınlarının, ne zaman bu ?antisosyal,banal? günleri bırakacakları merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Kadın Günleri Başlıyor