Kadın Günlerine VİRÜS Darbesi

Kadın Günlerine VİRÜS Darbesi

Sivaslı kadınların vaz geçilmezi olan günler salgın nedeniyle sona erdi. Çeşit çeşit pasta böreğin yanı sıra, kadın günlerinin olmazsa olmazı olan ?kısır? totemi de başı çekiyor.

SPHM

Sivaslı kadınların olmazsa olmazı olan kadın günlerine KORONA VİRÜS nedeniyle ara verildi Ayda bir toplanılan kadın günlerine özenle hazırlanan şehrimiz kadınlarının, pasta çeşitlerindeki maharetleri de dilden dile dolaşıyor.

Pasta börek seansı bazı günlerde önemini yitirirken, buna yeni versiyon olan ?dışarıdan yemek söyleme? ritüelinin de eklendiği belirtiliyor.

Çok eski yıllara dayanan ve bir ayin hükmünde kabul gören ?kısır? ise kadın günlerinin olmazsa olmazı. Sekiz on çeşit pasta böreğe ilaveten eklenen tabak tabak kısırlarla bedensel bir obezme davetiye çıkarılırken, ardı arkası kesilmeyen dedi kodu ile de zihinsel obezme geçiş yapılıyor.

Genelde gösteriş üzerine kurulu, ?ben diğerinden en güzel nasıl yaparım? zihinsel ve içsel yavanlılığına dayalı kadın günleri toplumun bazı kesimleri tarafından da sert bir şekilde eleştiriliyor.

Sivas´ın görünen yapay birinci yüzlerinden olan kadın günlerine ise çocukların da götürülmesi, eğitimcilerin tepkisini çekiyor. Eğitimciler, gelecekte bu günleri çocukların bir gelenek gibi yaşatmasından korktuklarını dile getiriyorlar.

Ayda bir eşlerini Cumartesi günleri kadın günlerine bırakan erkeklerin ise bu durumdan çok mağdur olduklar gözlemleniyor.

Akşama kadar sokaklarda ?öksüz ve yetim gibi? dolaşan Sivaslı erkeklerin perişan hali, görenlerin içini titretiyor.

Kadın günleri mağduru olan erkekler ise kendilerini ?maça, kahveye, tesbih sallamaya,mücahitliğe ve siyasi boş tartışmalara? vererek günü tamamlıyorlar.

SALGIN ile birlikte ara verilen kadın günleri nedeniyle, şehrimiz kadınlarının büyük hüzün içinde oldukları sanılıyor.

Bu ayrılığın kısa sürmesi temennisi ile güne ara veren Sivaslı kadınlar,  şimdiden gelecek kadın günlerine hazırlanmaya başladılar.

 



Anahtar Kelimeler: