Kadir Gecesi Yemeği Tartışma Konusu

Kadir Gecesi Yemeği Tartışma Konusu

Kadir Gecesinde Kent Meydanında verilecek olan yemek şimdiden tartışma konusu oldu. Sivas Belediyesi, Kanal 58 ve KADİROV vakfının başı çektiği organizasyon duyarlı insanlarca eleştiri yağmuruna tutuluyor.

 

Sivas Belediyesi öncülüğünde Kadir Gecesi Kent Meydanında düzenlenecek yemek çeşitli soru işaretlerini gündeme taşıdı. Özellikle geçtiğimiz hafta, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN´a, Çeçnistan Ahmet Kadirov Vakfı tarafından nakti bağış yapılması ve bu bağışında Kadir Gecesi verilecek olan yemekte kullanılacağının belirtilmesi şaşkınlık oluşturdu.

Rus Yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan KADİROV tarafından gönderilen nakti yardımın Hayat Ağacı Derneğine bağışlanması ve bu paranın Kadir Gecesi verilecek olan yemeğe dahil edilmesi hoş karşılanmadı.

Rus Lider PUTİN´in yakın adamı olan ve PUTİN´e bağlılığını ilan eden Ramazan KADİROV´un Sivas´a ilgisi ise merak ediliyor.

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye´nin dört bir yanında katledilen ve faili meçhule kurban giden Çeçen Komutanlar hakkında, kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmayan KADİROV´un, Çeçen Milli Mücadelesi yıllarında da babası il birlikte Rusya tarafında olduğu biliniyor.

Çeçenya Özgürlük mücadelesinin köşe taşı olan Cevher DUDAYEV ve yol arkadaşlarıyla uzaktan yakından bir düşünce ve eylem birlikteliği olmayan Ramzan KADİROV´un, bu tür faaliyetlerinin imaj düzeltme maksatlı olduğu belirtiliyor.

Belediye Başkanı Sami AYDIN´ın duruşu ise bilinmiyor. DUDAYEV ve yol arkadaşları yerine Rusya ile içli dışlı olan Ramazan KADİROV´un gönderdiği parayı Kadir Gecesinde kullanacak olması gelecek yıllarda tartışılacak konuların başında geliyor.

Sivas sivil toplum teşekküleri bu konuda dut yemiş bülbüle dönerken, bu organizasyonu Ahmet ÖZAYDIN´ın düzenlediği ve Başkan AYDIN´ı da bilgilendirmemiş olacağı düşünülüyor.

Dünyaya asil ve dik duruşu öğreten Cevher DUDAYEV, Zelimhan YNADERBİYEV, Aslan MAŞADOV gibi kahramanların Sivas´ta çok sevildiği, ÇEÇENİSTAN´ın da bu kahramanlarca tanındığı biliniyor.

Rusya ile işbirliği yapmak yerine şahadeti tercih eden tavırlı asil mücahitler, gerek Sivas´ta gerekse Türkiye´de minnetle anılıyor.