Kadriye`nin Türküsü Sivas`ı Ağlattı

Kadriye`nin Türküsü Sivas`ı Ağlattı

Sivas´ın Şarkışla İlçesi Samankaya (Ebesil) Köyü´ne ait olan Kadriye´nin Ağıdı, kültür hayatımıza kazandırıldı. Sivas kültürünün, önemli temsilcilerinden olan Bekir GÜZELDAĞ´ın önemli gayretleri ile izleyenleri gözyaşı ülkesine götüren ağıt, Sivas´ta izle

SPHM ÖZEL HABER

Sivas´ın Şarkışla İlçesi Samankaya (Ebesil) Köyü´ne ait olan Kadriye´nin Ağıdı, kültür hayatımıza kazandırıldı. Sivas kültürünün, önemli temsilcilerinden olan Bekir GÜZELDAĞ´ın önemli gayretleri ile izleyenleri gözyaşı ülkesine götüren ağıt, Sivas´ta izlenme rekorları kırdı.

Acıklı bir ölüm ardından yakılan ağıdı Vizyon 58 ekranlarında izleyenlerle buluşturan ?Hikâyeleriyle Türkülerimiz? isimli program alanında bir ilk olarak şehrin kültür arşivini hazırlıyor. Kadriye´nin kardeşlerinin de annelerinden duyduklarını anlatarak ağıdı somutlaştırmaları ayrı bir güzellikle ekrana yansıdı.

Bekir GÜZELDAĞ´ın Vizyon 58 televizyonunda hazırladığı ?Hikâyeleriyle Türkülerimiz? isimli program, daha pek çok çalışma ile kültür hayatımıza önemli katkılar sunmayı amaçlıyor.