Kale Evleri Kuşa Çevrilmemeli

Kale Evleri Kuşa Çevrilmemeli

Kale Evleri Projesinin kırpılarak kuşa çevrilme ihtimali büyüyor. Olaya teknik açıdan bakan Belediyenin, Kale Felsefesinden bihaber olduğu sanılıyor. Dünyada revaçta olan ?Film Platosu? nu kalede hayata geçirme fikri konusunda da, Belediyenin bir düşünces

 

Sivas Belediyesinin Kale Projesi, tam anlamıyla netleşemiyor. Ünlü Mimar Turgut CANSEVER´in Projesi hakkında nasıl bir çalışma yapıldığı ise bilinmiyor. Projenin seyrekleştirilmesinin akıllıca olduğunu belirten mimarlar, Belediye´nin bu projeyi kuşa çevirmesinden korktuklarını dile getiriyorlar.

Kale Evleri Projesinin çok önemli olduğu lakin, Kale, Ulu Cami ve Gök Medrese birlikteliği için ilk önce Selçuk Ortaokulu´nun oradan kaldırılması gereği dile getirilirken, Belediyenin burası ile ilgili bir adım atıp atmadığı ise bilinmiyor.

Kale´nin mevcut halinin bir an önce açığa kavuşturulması da beklenirken, özellikle Kale Evleri yani Eski Sivas Evleri adedinin artırılarak, gerçek mahalle dokusunun da hayata geçirilmesi gereği dile getiriliyor.

Kalede uygulanacak bir projeyi Belediyenin kafasına göre yapma eğilimin ortaya çıktığı da görülürken, orasının Film Platosu bağlamında da ele alınması gereği vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler:
kenan yıldız
26.06.2015 09:39:41
adamcagızın emekliligine bir yıl kalmış,adanadan gelip sivasın kurtarıcısı diye lanse ediliyor.daha mahallelerinin bile adını bilmez.yazık bu güzelim SULTAN ŞEHRİMİZE.kimlerin eline kaldık....