Tarih: 01.12.2015 18:54

KALE, İyi Değerlendirilmeli

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Kale´yi nasıl değerlendireceğini hala kestiremiyor. Kamulaştırmanın hemen hemen sonuna gelindiği görülürken, Kale ile ilgili önemli yorumlamalara hala geçilemedi. Kale etrafında BEYPAZARI ve SAFRANBOLU türü bir mimari tarz düşüncesine geçilerek, burasının turizm anlamlı değerlendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Turgut CANSEVER´in, muhteşem projesinin seyrekleştirilerek yeniden düşünülmesi gerekirken, bu muhteşem düşünce silsilesine, FİLM PLATOSU fikrinin de eklenmesi bekleniyor.

Böyle içerikli bir projede, bir cümle şehir yöneticilerinin orada kamp kurup, bu devasa projeyi başlatıp bitirmeleri iktiza ederken, gevşek davranıp, sadece ve sadece basın karşısında ara ara dillendirmeleri, var olan hayalinde sönükleşmesine kapı araladığı vurgulanıyor.

Sivas´ın, Kale gibi nice değeri olmasına karşın, hala bu şehrin göç vermeye devam etmesinin, bir akıl tutulması olduğunu ifade eden bir çok insan, neden var olanların, Sivas´ın geleceğini belirlemede etkin olamadığının, sorgulanması gereği üzerinde duruyorlar.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —