KALE, Sivas´ın Kaşıkçı Elması

KALE, Sivas´ın Kaşıkçı Elması

Entelektüel bir ekip kurup, Sivas´ın gelecek yüzyılını belirlemekten uzak olan Belediye yönetimi eleştiriliyor. Sivas Belediyesi´nin, Kale ile ilgili nasıl bir öngörü içerisinde olduğu ise tam anlamıyla bilinmiyor. Modern geleceği geçmişle sentezleyerek K

 

Eski Başkan Doğa ÜRGÜP´ün Kale Evleri Projesini taca atmak için kendi kafasından geliştirdiği Kale´nin altındaki dehlizleri açığa çıkarma fikrini, Sami AYDIN yönetiminin de devam ettireceği sanılıyor. Kale ile ilgili derin analiz ve entelektüel felsefeden uzak olan Sivas Belediye yönetiminin, üstün körü bir projeyi, Kaleye uygulamasından korkuluyor.

Gök Medrese, Ulu Cami ve Kale arası bütünlüğünün sağlanması gereğini dile getiren pek çok duyarlı insan, eski Sivas evleri ile de burasın tam manasıyla donatılarak, Sinema sektörünün pekala hizmetine sunulabileceğini dile getiriyorlar.

Selçuklu ve Osmanlı tarzı bir alanın oluşturulması durumunda, burasın Film Sektörünün dikkatini çekeceği hatta doğal görünümü ile de zaten Film Platosunu anımsattığı belirtiliyor.

Burasının daha da zenginleştirilmesi için Sivas´ın tarihi ve doğal güzelliklerinin minyatürünün yapılarak oluşturulacak olan ?MİNİASİVAS?ın da buraya eklenebileceği dile getiriliyor.

Sami AYDIN yönetimindeki Belediyenin burasının işlerlikli kullanımı hususunda daha geniş çerçeveli bir düşünce gerçekleştirmesi gerektiği vurgulanıyor.

Doğal bir kale ve etrafında kurulacak olan eski Selçuklu ve Osmanlı mimari yapılaşmalar ile Beypazarı, Safranbolu vari bir alanın oluşturulmasının mümkün olduğu dillendiriliyor.

Böyle özel bir mekânın da, pek çok yönetmen tarafından dikkate alınacağı vurgulanmakta.



Anahtar Kelimeler: KALE Sivas Kaşıkçı Elması
h.k
25.06.2015 09:33:07
Sivas´ın daha önemli yerleri ve mesleleri varken kale evleri projesine takdınız .Bu konuyu ikidebir pişirip pişirip gündeme getirerek belediyenin gözüne sokuyorsunuz .Sn belediye Başkanı birincı başkanlığında buraların yeşil alan olacağını TV de bizzat söylemişti Bu projeyi gündeme getirmeden, net bir şekilde, kaleevleri diye bahsettiğiniz alanda sizin veya yakın çevrenizin üzerine kayıtlı bir yer varmı yokmu? ikincisi Çifte minare,Ulucami ve gökmedrese üçgeni projesi mantıklı ama kale evleri projesi, filim platosu senaristi olmanın bir alemi yok. Orası yeşil alan olacak diye ucuz bir şekilde istimlak edildi ve arsa sahipleride razı oldu. Ama o arsalarının sahiplerinin yerinde siz olsanız kuruş fiyatına istimlak ettirirmiydiniz. İstimlak amacı dışında bir proje olusa tüm o arsaların sahiplerini karşınızda bulusanız şaşımayın.Hukukunda, arsa sahiplerinin haklı ve lehinde oldugunu unutmayın.

taner
25.06.2015 15:09:39
h.k diye yorum yapan sığ ve geri kafalı tipler yüzünden işte sivas hala yerinde sayıyor, gazete sağolsun belediye başkanından daha duyarlı , en önemli memleket sorununu görüyor ve yazıyor , , halk olarak sivas postasını seviyoruz, bu gazeteden başka halka kulak veren yok zaten, belediye başkanında ve şehir yönetimde biraz akıl sorumluluk varsa bu gazeteyi takip eder ve aksaklıkları görür ve tedbirini alabilir,

tolga
25.06.2015 15:15:43
ŞURASI ARTIK BİR GERÇEK, RANT YOKSA BELEDİYE YOK, KIZILIRMAKLA YATIP KIZILIRMAKLA KALKIYORUZ, HIZLI TREN YOLU BİLE DEĞİŞTİ, BU BELEDİYE ARTIK HAYAL KIRIKLIĞINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR, HALK ÇOK PİŞMAN, SAMİ AYDININDA HİÇ BİR ŞEY UMRUNDA DEĞİL ZATEN, YAZIK OLDU SİVASA VE AKP YE,

BELEDİYECİ
25.06.2015 22:53:23
Sami BAŞKAN iyi başarılı bence. KALEYİ DE YAPACAK. Ancak ekibi yavaş. İMAR MÜDÜRÜ ile K.DÖNÜŞÜM Müdürü Sami Başkanın hızına yetişemzler. Başkanın ufkunu göremezler. Eğer belediye atılım yapcaksa, İmar ve Kentsel dönüşüm ekibi değişmeli. Taze kan ile işlere koyulmalı.