Tarih: 27.04.2019 21:27

KALE Doğal Film Seti

Facebook Twitter Linked-in

 Türk Sineması yeni bir mecraya doğru yol alıyor. Türk Sinemasının destekleme amacıyla yerel sektöre yatırım yapmaya başlayan devlet bu konuda teşvik dahi vermeye başlarken, Sivas´ın da bu yeni girişimcilik sektöründen pay alması bekleniyor.

Van Van Gölü Uluslar arası Film Festivalinin yaparken, Kayseri ve Malatya´nın da önemli girişimler içinde bulunarak festivallere devam ettikleri biliniyor.

Özellikle komşumuz Malatya eski Malatya evlerini yeniden imar ederek doğal film platosu oluştururken, Kayseri´nin de eski Kayseri Evlerini yeniden inşa etmesi kamuoyunca yakından takip ediliyor.

Sivas´ın da Kitap Günlerinin üstesinden geldiği şu yıllarda, Film Festivalini de düşünmesi gerektiği dile getiriliyor. Özellikle Sivas´ın Kale gibi bir hazinesinin olduğuna vurgu yapan pek çok Sivaslı, Film Festivali için Sivas Kale Evlerinin yeniden düşünülerek hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Artık SİVAS´ın, yeni döneminde mutlaka ama mutlaka Turgut CANSEVER´in projesini yeniden düşünmesi gerektiği dillendiriliyor. Turgut Hoca´nın projesinin belki de daha seyrekleştirilerek ele alınabileceği görüşleri belirtilirken, Sivas Kalesi´nin doğal bir film platosu olarak pekala kullanılabileceği görüşleri dillendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —