KALE Doğal Film Seti

KALE Doğal Film Seti

Malatya, Mardin, Kayseri, Van Uluslar arası Film Festivalleri ile ülke gündemlerinde yerlerini almaya devam ediyorlar. Film Platoları oluşturarak kültür ve turizm anlamında önemli kazanımlar elde eden bu illerden, potansiyel olarak geri kalmayan Sivas ise

 Türk Sineması yeni bir mecraya doğru yol alıyor. Türk Sinemasının destekleme amacıyla yerel sektöre yatırım yapmaya başlayan devlet bu konuda teşvik dahi vermeye başlarken, Sivas´ın da bu yeni girişimcilik sektöründen pay alması bekleniyor.

Van Van Gölü Uluslar arası Film Festivalinin yaparken, Kayseri ve Malatya´nın da önemli girişimler içinde bulunarak festivallere devam ettikleri biliniyor.

Özellikle komşumuz Malatya eski Malatya evlerini yeniden imar ederek doğal film platosu oluştururken, Kayseri´nin de eski Kayseri Evlerini yeniden inşa etmesi kamuoyunca yakından takip ediliyor.

Sivas´ın da Kitap Günlerinin üstesinden geldiği şu yıllarda, Film Festivalini de düşünmesi gerektiği dile getiriliyor. Özellikle Sivas´ın Kale gibi bir hazinesinin olduğuna vurgu yapan pek çok Sivaslı, Film Festivali için Sivas Kale Evlerinin yeniden düşünülerek hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Artık SİVAS´ın, yeni döneminde mutlaka ama mutlaka Turgut CANSEVER´in projesini yeniden düşünmesi gerektiği dillendiriliyor. Turgut Hoca´nın projesinin belki de daha seyrekleştirilerek ele alınabileceği görüşleri belirtilirken, Sivas Kalesi´nin doğal bir film platosu olarak pekala kullanılabileceği görüşleri dillendiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda