Tarih: 11.07.2017 18:23

Neyi Bekliyorsunuz?

Facebook Twitter Linked-in

 

 Sivas´ın gelişip geleceğe yönelmesi hususunda önemli çalışmalar ve Ar-Ge felsefesi ortaya konulması gerekirken, AYDIN tarafından böyle bir felsefenin oluşturulamadığı gözlemleniyor. 

Özellikle şehrin kültür ve eğitiminin geleceğe taşınması noktasında hatalı tercihleri gözlemlenen Belediye´nin, şehirleşme mi ve kentleşme mi sorunu ile de karşı karşıya kaldığı biliniyor.

Ağahan Mimarlık Ödülü Sahibi Turgut CANSEVER´in Sivas Kalesi için tasarladığı entelektüel düşünce hala şehirde konuşulurken, Başkan AYDIN´ın neden bu yönde bir düşünce boşluğu içinde olduğu ise bilinmiyor. Sivas´ın gelecek yüzyılını belirleyecek projelerden biri olacak olan Kale Evleri Film Platosu Projesi için belediyenin bir adım atması bekleniyor. Projenin yoğunluğunun düşürülerek uygulanabileceğini belirten uzmanlar, Kale´nin bu durumunun Sivas´a yakışmadığını ifade ediyorlar.

Kale´ye Kale Evleri yapılarak eski Sivas evlerinin yeniden hayata geçirilebileceğini ifade eden pek çok Sivaslı, Film Platosu içinde Kale´nin bu vesileyle kullanılabileceğini vurguluyorlar.

Turgut CANSEVER´in düşüncesi üzerinde yeni düşünceler geliştirilerek, Kale için önemli girişimlerin ortaya çıkarılmasının elzem olduğu ifade ediliyor. Kale´nin, daha entelektüel bir tarzda ele alınmasının zamanının geldiği görüşleri dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —