KALE´de Her Ayrıntı Düşünülmeli

KALE´de Her Ayrıntı Düşünülmeli

Sami AYDIN yönetimindeki Belediye, dar alanda kısa paslaşmalardan kendini alamıyor. İyi bir ekip kurmayıp, şehrin önünü ekip çalışması ile açmada nekahet gösteren AYDIN´ın, Kale Evler Projesi içinde detaylı çalışmalar içine giremediği görülüyor.

 

Ünlü Mimar Turgut CANSEVER´in projesinin seyrekleştirilerek Kale de uygulama isteği gün yüzüne çıkmaya başladı. Mahalle dokusunun burada yeniden ikame edilmemesi, Kale Mahallesi bilincinin yok edileceği anlamını taşıması nedeniyle tepki çekiyor.

Kale´de 10 veya 15 civarında Sivas Evinin yapılması planlanırken, konak tarzı evlerin daha da artırılarak gerçek yaşama da kapı açılması gereği vurgulanıyor.

Sivas Kale Evleri Projesi için Başkan AYDIN´ın gönülsüz olduğu bilinirken, burasının bir oldubittiye getirilmesinden korkuluyor.

Kale´ye geçiş anahtarının Selçuk Ortaokulu olduğunu belirten uzmanlar, mutlaka ama mutlaka Kale ve Ulu Cami birlikteliği için Selçuk Ortaokulu´nun bir başka yere taşınmasının elzem olduğu vurgulanıyor.

Zaten okulun yerli öğrencisi olmadığını belirten eğitimciler, şehrin dört bir yanından servisle buraya öğrenci taşındığı pekâlâ başka bir yere de yine servisle öğrencilerin taşınabileceğini dile getiriyorlar.

Gök Medrese, Ulu Cami ve Kale birlikteliği için Gök Medrese önünden geçen yolun da bir başka yere kaydırılması gerektiği ifade ediyor. O yörede konak tarzı evlerin yapımının da teşvik edilerek, ?yaşayan bir mahalle? oluşturulmasın mümkün olduğu ve bu hayalin de Turgut CANSEVER´e ait olduğu belirtiliyor.

Sivas Kelesinin temelde ?Film Platosu? içerikli olarak da tasarlanması gereği vurgulanıyor. Doğal Film Platosu olan Kale´de pek çok dizi ve sinemanın bu vesileyle çekilebileceği ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler:
mert_er@hotmail.com
20.06.2015 13:53:33
VALLAHA BAŞKAN IMARDA 1 KİŞİ ALDIN COK IYI ETTIN DE BİR KİŞİ KALDI ONUDA ALIRSAN COK IYI OLACAK SEN BILIYORSUN KIM OLDUGUNU

vatandaş
21.06.2015 17:16:40
Aydın,başarılıdır bence.Ekip gevşek.İmar müdürü başarısız bence.