Tarih: 18.01.2016 22:41

KALE´nin Bir Felsefesi Olmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Belediyesi´nin Kale de atacağı adım merakla bekleniyor. Kamulaştırmanın bittiği bilgisine ulaşılırken, Belediye yönetiminden kimin Kale hakkında derinlikli bir bilgiye sahip olduğu ise bilinmiyor.

Mimar Turgut CANSEVER´in projesinin seyrekleştirilerek uygulanmasını bir ara dile getiren AYDIN´ın, son zamanlarda bu konuya hiç değinmemesi hayret uyandırıyor.

Kale´nin, Kale Evleri ve Film Platosu bağlamında değerlendirilmesi gerektiği ortada iken, Belediye yöneticilerinin sadece görsel anlamlı bir Kale düşledikleri vurgulanıyor.

Film Platolarına devlet desteği de söz konusu iken, Belediyenin bu yönde bir girişiminin ise olmadığı sanılıyor.

Eski Sivas evleri, Sivas sokağı gibi felsefi derinlikleri olan bir Kale´nin hayata geçmesi gerektiğini dile getiren pek çok insan, Başkan AYDIN´ın geniş perspektifli bir Kale düşünün olup olmayacağını merak ettiklerini dile getiriyorlar.

Ulu Cami, Gök Medrese ve Kale arasının el birliği ile değerlendirilerek, burasının İkinci bir meydan olabileceği ortada iken, diğer kültürel bir anlamın da burada bir film platosunun oluşturulmasında yattığı vurgulanıyor.

Şimdi gözler Belediye yönetiminde. Ya Kale´yi felsefesi olan bir kültür alanına çevirecekler, yada sıradan bir yapılaşmaya dahil edecekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —