KALE'nin GİZEMLİ GEÇİTLERİ ORTAYA ÇIKARILMALI!

KALE

SİVAS’taki gizemli tünellerin akıbeti merak ediliyor. ÇİFTE MİNARE, JANDARMA BİNASI ve GÖK MEDRESE’yi kaleye bağlayan gizli geçitler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

SPHM ÖZEL HABER

TARİHİ değerleri turizme kazandırılmak yerine başında sadece fotoğraf çektirilme ile yılların heba edilmesi duyarlı insanlarca tepki ile karşılanıyor.

Selçuklu Sultanı 1. İzzeddin Keykavus'un 1271 yılında yaptırdığı Çifte Minareli Medrese'de eyvan kısmında "gizli geçit"e rastlandı.

Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait çok sayıda eserle açık hava müzesini andıran Sivas'ta tarihi meydandaki Çifte Minareli Medrese'nin eyvan kısmında bulunan "gizli geçit"in tamamının ortaya çıkarılması için çalışma başlatılacağı söylenmişti.

Lakin araştırmacılar JANDARMA BİNASI içinde de böyle bir geçidin varlığından bahsediyorlar. ŞİFAHİYE MEDRESESİ, ÇİFTE MİNARE ve GÖK MEDRESE hattında da geçitlerin olduğu lakin bu yönde bir araştırmanın hala nihayetlenmediğinden bahsediliyor.

KALE ile bütünlendiği varsayılan geçitlerin neden ortaya çıkarılmadığı bilinmezken, bu geçitlerin beton dökülerek yok edilmesinden korkuluyor.